Μουντιάλ 2022

Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Βρήκε τη λύση από τον πάγκο και βάζει... «φωτιά» στον 6ο Όμιλο (video)

Βέλγιο - Μαρόκο 0-2: Βρήκε τη λύση από τον πάγκο και βάζει... «φωτιά» στον 6ο Όμιλο (video)
Το Μαρόκο επικράτησε με 2-0 του Βελγίου στο Αλ Θουμάμα Στέιντιουμ για την 2η αγωνιστική του 6ου Ομίλου. Αμπντελχαμίντ Σαμπίρι και Ζακάρια Αμπουχλάλ πέρασαν ως αλλαγή και σκόραραν τα μοναδικά γκολ της αναμέτρησης χαρίζοντας στην ομάδα τους μια τεράστια νίκη, που ενδεχομένως να την οδηγήσει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης. Με την «πλάτη» στον τοίχο πλέον οι Βέλγοι, οι οποίοι θα παίξουν για την πρόκριση κόντρα στην Κροατία την επερχόμενη Πέμπτη (1/12)
Το Μαρόκο πραγματοποίησε ψυχωμένη εμφάνιση, κερδίζοντας επάξια το Βέλγιο με 2-0, του οποίου και η εμφάνιση άφησε πολλά «ερωτηματικά». Οι Μαροκινοί βρήκαν τη λύση από τον... πάγκο, με τους Σαμπίρι (73') και Αμπουχλάλ (90+2) να οδηγούν την ομάδα τους στην πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση. 




Οι Βέλγοι μπήκαν με το «μαχαίρι στα δόντια» από νωρίς, έχοντας την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο 6' με τον Μπατσουαγί. Η ομάδα του Μαρτίνεθ διατήρησε την υπεροχή της, ελέγχοντας τον ρυθμό του παιχνιδιού και ασκώντας πίεση από τα αριστερά. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό από μόνο του, για να δώσει το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους».

Μετά τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου, το Μαρόκο εξισορρόπησε την κατάσταση, κάνοντας αισθητή την παρουσία του με τα σουτ των Ζιγές (21') και Αμαλάχ (28'). Στη συνέχεια, η επίδοση των Βέλγων έπεσε κατακόρυφα, με τους παίκτες του Ρεγκραγκί να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο αλλά και πρωτοβουλίες. Σημαντικότερες εξ αυτών ήταν το σουτ του Χακίμι στο 35',  αλλά και το ακυρωθέν γκολ του Ζιγές στο 45+1 (από απευθείας εκτέλεση φάουλ) λόγω οφσάιντ.
 
Το δεύτερο μέρος βρήκε αμφότερες τις ομάδες να πιέζουν και να απειλούν περισσότερο, με το Βέλγιο συγκεκριμένα να πλησιάζει στο γκολ με τον Εντέν Αζάρ στο 52'. Πέντε λεπτά αργότερα, το Μαρόκο «άγγιξε» το 1-0, με το φαλτσαριστό σουτ του Μπουφάλ να περνά ελάχιστα άουτ.

Καθώς ο χρόνος κυλούσε, το Βέλγιο δε μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Μαροκινούς από την άλλη να... εξιλεώνονται λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύργιμα. Στο 73' ο Σαμπίρι έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για το Μαρόκο, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά να αιφνιδιάζει τον Κουρτουά και να δίνει το προβάδισμα στα «λιοντάρια του άτλαντα».

Η ομάδα του Μαρτίνεθ δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, δεχόμενη και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, με τον Αμπουχλάλ να ευστοχεί από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (81' Λουκάκου), Ονανά (60' Τίλεμανς), Βίτσελ, Θ. Αζάρ (75' Τροσσάρ), Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75' Ντε Κετελάερε), Ε. Αζάρ (60' Μέρτενς)
Μαρόκο (Ρεγκραγκί): Μουνίρ, Χακιμί (68' Αττιάτ-Αλλάλ), Αγκουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Ουναχί, Αμραμπάτ, Αμαλάχ (68' Σαμπίρι), Ζιγές, Εν Νεσιρί (Χαμνταλλά), Μπουφάλ (73' Αμπουχλάλ)

Η φωτογραφία του αγώνα: 

Δε θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή των πανηγυρισμών με τους οπαδούς. Μετά το 2-0 οι παίκτες του Μαρόκο κατευθύνθηκαν προς το κόρνερ, πανηγυρίζοντας έντονα μαζί με τον κόσμο τους.

9433fe09-1356-4613-a267-08245cb78d1f.jpg

Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης