Μουντιάλ 2022

Ισπανία-Γερμανία: Οι αναμνήσεις του Λουίς Ενρίκε και το γερμανικό παρελθόν (video)

Ισπανία-Γερμανία: Οι αναμνήσεις του Λουίς Ενρίκε και το γερμανικό παρελθόν (video)

Η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ (27/11) σε ένα “must win” παιχνίδι!

Γνωρίζαμε εξαρχής πως το Γερμανία-Ισπανία της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου (27/11, 21:00) θα είχε αρκετό ενδιαφέρον. Τώρα, έπειτα από το κάζο που έπαθε η ομάδα του Φλίκ (ήττα 2-1 από Ιαπωνία) αλλά και ύστερα από την ιστορική εφτάρα της «ρόχα», έχει ακόμη περισσότερο!

Τα δύο ίδια σκορ και ο μεγάλος ημιτελικός!

Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες ακόμη 4 φορές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Οι δυο πρώτες είχαν….γερμανικό χαρακτήρα και ίδιο σκορ! Στο Μουντιάλ του 1966, στην 1η τους συνάντηση -για Μουντιάλ- η Γερμανία πήρε νίκη -με ανατροπή μάλιστα- με 2-1 στη φάση των ομίλων.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, είχαμε ακριβώς την ίδια ιστορία. Ίδια φάση, ίδιο αποτέλεσμα, ίδιος νικητής. Στη μοναδική -μέχρι σήμερα- ισοπαλία τους στο τουρνουά, ο Λουίς Ενρίκε, ο τωρινός προπονητής της Ισπανίας, ήταν μέλος της εθνικής ως ποδοσφαιριστής. Μιλάμε για το 1994 και το 1-1 για το 3ο γκρουπ.

Η τελευταία τους «μονομαχία» είναι α σχετικά πρόσφατη. Στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το 2010, Γερμανία και Ισπανία έπαιξαν για μια θέση στον τελικό. Η κεφαλιά του Κάρλες Πουγιόλ στο 73ο λεπτό έκρινε το νικητή και μετέπειτα πρωταθλητή κόσμου! 

Από…εξάρα σε επτάρα!

Οι δύο χώρες πέρα από τις…μουντιαλικές αναμετρήσεις, έχουν τεθεί αντιμέτωπες αρκετές φορές ακόμη τόσο σε προκριματικές φάσεις όσο και στα EURO. Αξίζει όμως κανείς να σταθεί στο πιο πρόσφατο, το τελευταίο μεταξύ τους ματς.

Περίπου 2 χρόνια πίσω, στις 17 Νοεμβρίου του 2020 η «φούρια ρόχα» διέλυσε με 6-0 τους Γερμανούς, σε ένα ματς χωρίς κοινό (ελεω πανδημίας) για το Nations League. Πρωταγωνιστής σημειώνοντας χατ-τρικ ήταν ο Φεράν Τόρες, ένας παίκτης πολύ σημαντικός για τον Ενρίκε.

Φυσικά, οι δύο ομάδες δεν είναι ίδιες σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Γιατί το κρατάμε όμως; Διότι οι Γερμανοί σίγουρα θα το έχουν στο μυαλό τους. Όχι μονάχα για εκδίκηση, περισσότερο ως ένα μάθημα.

Θα έχουν επίσης στο μυαλό τους πως αντιμετωπίζουν μια σούπερ-νεανική ομάδα που κατάφερε να σκοράρει 7 φορές σε ισάριθμες τελικές -στην εστία- στην πρεμιέρα. Μια ομάδα που έχει βάλει για τα καλά τις βάσεις για πρόκριση!

Με «όπλο» την εμπειρία!

Η ομάδα του Χανς Φλίκ στερείται ενός «καθαρού» σέντερ φορ. Αυτό φάνηκε πολύ στον αγώνα με τους Ιάπωνες. Όπως επίσης φάνηκε και το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Τα «πάντσερ» πίεζαν ψηλά στο χορτάρι, όμως κάθε φορά που η κατοχή χανόταν, «μύριζε γκολ» για τους Ιάπωνες.

Το σχέδιο που θα επιλέξει ο Φλίκ κόντρα στην ομάδα που έκανε ρεκόρ μεταβιβάσεων στο θεσμό δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που όλοι ξέρουν είναι πως η Γερμανία δεν έχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Θα είναι η ομάδα με το «πρέπει», με το άγχος στον αγωνιστικό χώρο. Αντιθέτως το συγκρότημα του «Λούτσο» είναι βέβαιο πως θα παίξει πάλι με το δικό του τρόπο, έχοντας το «μαξιλαράκι» της πρεμιέρας και φυσικά γνωρίζοντας πως απέναντι είναι μια αντίπαλος που πρέπει πάση θυσία να πάρει όλους τους βαθμούς…

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης