Μουντιάλ 2022

Κόστα Ρίκα: Οι αμυντικοί κάνουν τα πάντα...

Κόστα Ρίκα: Οι αμυντικοί κάνουν τα πάντα...
Με γκολ του Φούλερ η Κόστα Ρίκα κέρδισε την Ιαπωνία με 1-0 και αυτή ήταν ακόμη μία φορά που ένας αμυντικός «σώζει» τους Κοσταρικανούς.
Ένα γκολ του Κεϊσέρ Φούλερ στο 82' της αναμέτρησης με την Ιαπωνία, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη και τους τρεις πόντους στους Κοσταρικανούς. Ο δεξιός μπακ της ομάδας του Σουάρες, βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με ένα εξαιρετικό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκόντα.

Παρά το γεγονός ότι η Κόστα Ρίκα είναι στη Βόρεια Αμερική, δεν φημίζεται για τη μεσοεπιθετική της γραμμή. Αυτό εύκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν κοιτάξει τα παιχνίδια της στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Αυτό ήταν το τρίτο της γκολ, με τα δύο προηγούμενα να ήταν το 2018 στο Μουντιάλ της Ρωσίας σε μία ισοπαλία (2-2) με την Ελβετία.

Το πρώτο γκολ το είχε βάλει ο σέντερ μπακ, Κένταλ Γουάστον στο 56' (1-1), ενώ η ισοφάριση είχε έρθει στο 93' με αυτογκόλ. Οι Κοσταρικανοί προσπαθούν να αφοσιώνονται κυρίως στην άμυνα και σε συνδυασμό με το ότι οι μεσοεπιθετικοί δεν... προσφέρουν και πολλά, εύκολα μπορούμε να πούμε ότι οι αμυντικοί κάνουν τα πάντα.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης