Μουντιάλ 2022

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Τεράστια νίκη των Κοσταρικανών που «πλήγωσαν» τους υπερόπτες Ιάπωνες

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1: Τεράστια νίκη των Κοσταρικανών που «πλήγωσαν» τους υπερόπτες Ιάπωνες
Η Κόστα Ρίκα πέτυχε μία σπουδαία νίκη κόντρα στην ροή του αγώνα και μπαίνει πλέον και αυτή στο κόλπο της πρόκρισης σε έναν όμιλο που θα κριθούν όλα στην τελευταία αγωνιστική. Οι Ιάπωνες έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση παρότι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά διατηρούν ακόμη ελπίδες.
Η Ιαπωνία είχε καλύτερη εικόνα από την Κόστα Ρίκα, κυρίως στο δεύτερο μέρος, όμως δεν σκόραρε και το πλήρωσε. Ο Φούλερ έδωσε τη νίκη στο 81' στην παρέα του Νάβας και την κρατάει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης, δίνοντας παράλληλα και... ανάσες στην Γερμανία.


Με ελάχιστες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο μέρος στο Ahmed Bin Ali Stadium. Ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας για τις δύο ομάδες που ήταν συντηρητικές, με τους Γκόντα και Νάβας να έχουν αρκετά εύκολο έργο.



 

Οι Ιάπωνες φαίνεται πως τα «άκουσαν» από τον προπονητή τους στα αποδυτήρια και μπήκα πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στα πρώτα τρία λεπτά.

Συνέχισαν να είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και στο δεύτερο μέρος, γυρίζοντας καλύτερα και γρηγορότερα τη μπάλα, με την Κόστα Ρίκα να είναι στημένη στην άμυνα και να προσπαθεί να την κρατήσει μακριά από την περιοχή της.

Παρόλα αυτά , η Κόστα Ρίκα ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους «σαμουράι».

Στο 81' ο Φούλερ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με αριστερό σουτ «κρέμασε» τον Γκόντα.



Επτά λεπτά αργότερα η Ιαπωνία πλησίασε την ισοφάριση όμως ο Νάβας νίκησε τον Καμάντα και κράτησε το μηδέν στην εστία του, όπως και το πολύτιμο αποτέλεσμα για τους Κοσταρικανούς.



Οι ενδεκάδες:

 

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Γιαμάνε, Ιτακούρα, Ναγκατόμο, Γιοσίντα, Έντο, Ντόαν, Μορίτα, Καμάντα, Σόμα, Ουέντα

Κόστα Ρίκα (Γκουζμάν): Νάβας, Ντουάρτε, Οβιέδο, Κάλβο, Γουάστον, Φούλερ, Μπόργκες, Τόρες, Τεχέδα, Κοντρέρας, Κάμπελ

Η φωτογραφία του αγώνα:

FikatLOXEAAUlCm.jpg


Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης