Μουντιάλ 2022

Ινφαντίνο: «Να γιορτάζουμε μία ημέρα για τον Μαραντόνα σε κάθε Μουντιάλ»

Ινφαντίνο: «Να γιορτάζουμε μία ημέρα για τον Μαραντόνα σε κάθε Μουντιάλ»

Ο πρόεδρος της FIFA , Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να περιλαμβάνεται μια ημέρα γιορτής για τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Εκδήλωση για τη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, έλαβε χώρα χθες στο Κατάρ, στα πλαίσια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί βρέθηκε και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο Αργεντινό και να δηλώνει παράλληλα ότι θα πρέπει να τιμάται σε κάθε διοργάνωση από εδώ και πέρα για τον αντίκτυπό του στο ποδόσφαιρο.



«Ο Ντιέγκο είναι αθάνατος, είναι μαζί μας. Δεν χρειάζεται μόνο να αποτίουμε φόρο τιμής, αλλά να γιορτάζουμε και τον Ντιέγκο. Θα ήθελα από εδώ και στο εξής, σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο να αφιερώνουμε μια μέρα για να γιορτάσουμε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, επειδή έκανε τόσους πολλούς να ερωτευτούν το άθλημά μας.

Είμαι Ιταλός και οπαδός της Ίντερ. Δεν είμαι Αργεντινός ούτε οπαδός της Νάπολι, και φυσικά ο Ντιέγκο έκανε την Ίντερ και την Ιταλία να κλάψουν πολλές φορές, αλλά τον αγαπάμε. Είμαι περήφανος γιατί μετά την άφιξή μας στο ποδόσφαιρο, του δικό μου και του Αλεχάντρο Ντομίνγκες, πρόεδρος της CONMEBOL], ο Ντιέγκο επέστρεψε για να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και προσωπικά είχα την ευκαιρία να του μιλήσω πολλές φορές και να ξεκινήσω μία φιλία, και ήταν τότε που συνειδητοποίησα το βάθος του. Ο Ντιέγκο ήταν ένας μεγάλος ηγέτης στην Αργεντινή, τη Νότια Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τον γιορτάζουμε. Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση, θα θέλαμε να ήταν εδώ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είναι μέσα στις καρδιές μας»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης