Μουντιάλ 2022

Έκανε τη δουλειά και κρατά την τύχη στα… χέρια της η Αργεντινή

Έκανε τη δουλειά και κρατά την τύχη στα… χέρια της η Αργεντινή

Πήρε τους απαραίτητους τρεις βαθμούς η Αργεντινή απέναντι στο Μεξικό, επικρατώντας με 2-0 και πλέον ο δρόμος για τους «16» είναι ορθάνοιχτος. Το BN Sports σας παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια με τα οποία μπορεί να προκριθεί.

Αγχώθηκε αρκετά, αλλά έγινε η δουλειά για την Αργεντινή, που κέρδισε το Μεξικό με 2-0 και πλέον κρατά στα… χέρια της το εισιτήριο για τη φάση των «16». Ας δούμε τι χρειάζεται η ομάδα του Λιονέλ Μέσι την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Πολωνία, για να προκριθεί στον επόμενο γύρο.


Η βαθμολογία του ομίλου αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

1. Πολωνία 4 (+2)

2. Αργεντινή 3 (+1)

3. Σαουδική Αραβία 3 (-1)

4. Μεξικό 1 (-2)


Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου, η «Αλπισελέστε», όπως είπαμε, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ την ίδια ώρα το Μεξικό θα αναμετρηθεί με τη Σαουδική Αραβία.

Τα πράγματα σε περίπτωση νίκης των Αργεντινών θα είναι αρκετά ξεκάθαρα, καθώς οι Λατινοαμερικάνοι θα φτάσουν στους έξι πόντους και θα βρεθούν στις «16» καλύτερες χώρες του κόσμου, χωρίς να ενδιαφέρονται για το έτερο παιχνίδι.

Εάν έρθουν ισόπαλοι με τους Πολωνούς, τότε θα επιθυμούν παρόμοιο αποτέλεσμα και μεταξύ του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να προκριθούν μαζί με τους Ευρωπαίους, καθώς αν οι Σαουδάραβες πάρουν τους τρεις βαθμούς, αυτό θα σημάνει αυτόματα τον αποκλεισμό τους. Με νίκη των Μεξικανών, η Αργεντινή θα μείνει εκτός συνέχειας σε περίπτωση που κερδίσουν την ομάδα του Ρενάρ με περισσότερα από τρία γκολ. Αυτό θα συμβεί γιατί το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία είναι η διαφορά τερμάτων. Αν το Μεξικό επικρατήσει με τρία γκολ, τότε τον καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα τέρματα που έχουν σημειώσει οι δύο ομάδες στο τουρνουά, ενώ με λιγότερα από τρία, η παρέα του Μέσι θα υπερτερεί στην ισοβαθμία και θα περάσει στους «16».

Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι με ήττα από την Πολωνία, η κάτοχος του Copa America θα πάρει γρήγορα το δρόμο της επιστροφής, αφού όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο έτερο ματς, θα τεθεί εκτός διοργάνωσης.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης