Μουντιάλ 2022

Πέντε «Θρύλοι» του ποδοσφαίρου που δεν σκόραραν ποτέ σε Μουντιάλ

Πέντε «Θρύλοι» του ποδοσφαίρου που δεν σκόραραν ποτέ σε Μουντιάλ

Με αφορμή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος σκόραρε στα 34 το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ, σας παρουσιάζουμε πέντε μεγάλους ποδοσφαιριστές που ποτέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν  σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το να σκοράρεις σε Μουντιάλ είναι ένα μοναδικό συναίσθημα, το οποίο κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να πετύχει από τα παιδικά του χρόνια.

Μόνο να δει κανείς την αντίδραση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (των 470 γκολ καριέρας), όταν σκόραρε το πρώτο του, κόντρα στη Σαουδική Αραβία, καταλαβαίνει την αξία αυτής της στιγμής.

Με αφορμή ,λοιπόν, τον Πολωνό στράικερ σας παρουσιάζουμε πέντε πασίγνωστους ποδοσφαιριστές με λαμπρή καριέρα, οι οποίοι δεν κατάφεραν ποτέ να σκοράρουν σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών του 21ου αιώνα με παρουσία 22 χρόνων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Και όμως ! Αυτά δεν ήταν αρκετά για να σκοράρει ο «Ίμπρα» σε Μουντιάλ, καθώς στα πέντε μόλις παιχνίδια που έχει παίξει στη διοργάνωση (δύο το 2002 και τρία το 2006), έμεινε «άσφαιρος».

Λουίς Φίγκο

Ο θρυλικός μεσοεπιθετικός των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ίντερ αποτελούσε την ηγετική μορφή του κέντρου της Εθνικής Πορτογαλίας.

Αγωνίστηκε με την φανέλα της σε δύο τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου (2002 και 2006) και σε 10 παιχνίδια συνολικά, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τα δίχτυα .

Πάβελ Νέντβεντ

Ο Νέντβεντ, πρωταγωνιστής στις ευρωπαϊκές επιτυχίες των Λάτσιο και Γιουβέντους στις αρχές του 21ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Serie A.

Στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2006 δεν κατάφερε να σκοράρει και η Τσεχία γνώρισε τον πρώιμο αποκλεισμό από την φάση των ομίλων.

Φρανκ Λάμπαρντ

Μία ιδιαίτερη περίπτωση στην λίστα μας καθώς το μοναδικό γκολ του «Σούπερ Φράνκι» σε Μουντιάλ είχε ακυρωθεί λανθασμένα. 

Αναφερόμαστε φυσικά στο περίφημο γκολ του το 2010 με την Γερμανία για την φάση των 16, το οποίο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα what if στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Σέρχιο Ράμος

Ο κεντρικός αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν παρά την θέση στην οποιά αγωνίζεται έχει «ματώσει» 99 φορές τα δίχτυα στην καριέρα του και αποτελεί επίσης τον ένατο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας.

Σε 17 συμμετοχές σε Μουντιάλ ,όμως, δεν έχει σκοράρει σε κανονική διάρκεια παρά μόνο σε διαδικασία πέναλτι κόντρα στους διοργανωτές Ρώσους το 2018.

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης