Μουντιάλ 2022

Γαλλία – Δανία 2-1: Ο Εμπαπέ πήρε από το χέρι τους «τρικολόρ» και τους έστειλε στους… «16»! (video)

Γαλλία – Δανία 2-1: Ο Εμπαπέ πήρε από το χέρι τους «τρικολόρ» και τους έστειλε στους… «16»! (video)

Σε ένα ματς δίχως ιδιαίτερα καλό θέαμα, η διαφορά της Γαλλίας και της Δανίας, ήταν ο… Κίλιαν Εμπαπέ! Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε δις στο 2-1 της ομάδας του και η πρόκριση των «τρικολόρ» στην επόμενη φάση, φέρει απόλυτα την υπογραφή του!

 

Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρη την αναμέτρηση, πάλεψε και προσπάθησε για να πάρει το τρίποντο, προηγήθηκε κιόλας, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού της Δανίας, έδειξε να μπλοκάρει τους Γάλλους. Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο Κίλιαν Εμπαπέ, που σκόραρε δις και χάρισε τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα του (2-1)!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως επρόκειτο για ένα ματς δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις, ειδικότερα στο πρώτο μέρος, με τον Κίλιαν Εμπαπέ να είναι κινητικός και να απειλεί με τη συμπλήρωση μισής ώρας, αλλά τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Ουσμάν Ντεμπέλε να είναι… εξαφανισμένοι και εξαιρετικά περιορισμένοι από τους τυπικά φιλοξενούμενους.

Οι «τρικολόρ» κατάλαβαν άμεσα πως για να σκοράρουν πρέπει να ανεβάσουν τον ρυθμό τους στην επανάληψη και το… έκαναν. Ο Εμπαπέ απείλησε ξανά στο 52’, ο Γκριεζμάν αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 56’, αλλά με τη συμπλήρωση μισής ώρας, η Γαλλία ανταμείφθηκε για την προσπάθειά της.

Σκόρερ ήταν ο Κίλιαν Εμπαπέ, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ερναντές, με τον παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν να σκοράρει για 2η φορά φέτος, να «ισοφαρίζει» τα γκολ του Τιερί Ανρί σε Μουντιάλ και να γίνεται ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του.


Ωστόσο, η απάντηση ήρθε από το… πουθενά και ήταν άμεση. Ο Κρίστενσεν έκανε τρία τα γκολ του με την Εθνική Δανίας και στην 61η του συμμετοχή, ισοφάρισε τους Γάλλους, αγχώνοντάς τους, όπως και στα δύο ματς του Nations League.

Και πάλι όμως, ενώ όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στην ισοπαλία, ο Κίλιαν Εμπαπέ εμφανίστηκε ξανά! Έκανε το 2-1, μετουσίωσε σε ασίστ την πάσα του Ντεμπελέ και αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην πρόκριση της Γαλλίας στην επόμενη φάση!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντεσάν): 
Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75’ Κονατέ), Ουπαμεκάνο, Ερναντές, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75΄ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (63’ Τουράμ)

Δανία (Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Νέλσον, Κρίστενσεν Ρ., Χόιμπιεργκ, Μελιέ, Λίντστρομ, Κορνέλιους (46΄ Μπρέθγουεϊτ), Ντάμσγκααρντ (73’ Ντόλμπεργκ)


Η φωτογραφία του ματς:

FigbeH7XwAcpECz_-_Αντιγραφή.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης