Μουντιάλ 2022

Έγινε… μύθος ο Ζιρού: Ξεπέρασε τον Ανρί, είναι επίσημα ο all time scorer της Γαλλίας! (video)

Έγινε… μύθος ο Ζιρού: Ξεπέρασε τον Ανρί, είναι επίσημα ο all time scorer της Γαλλίας! (video)
 Το έκανε ο Ολιβιέ Ζιρού! Τέλος το ρεκόρ του Τιερί Ανρί. Είναι πλέον γεγονός. Ο Γάλλος σκόραρε απέναντι στην Πολωνία, έκανε το 1-0 και έφτασε τα 52 γκολ με την Εθνική του ομάδα.

Το «all time scorer» ως τίτλος, τον συνοδεύει και… επίσημα! Πρόκειται πιθανώς για έναν από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στην εποχή μας. Ας έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα.

Παρότι έχει πάρει το Champions League και το Europa League, το Μουντιάλ του 2018, το πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Μονπελιέ και το πρωτάθλημα Ιταλίας πέρυσι. Ίσως επειδή πήρε «μεγάλη» μεταγραφή στα 25 του, είτε επειδή χρειάστηκε να γίνει 35 για να καταρρίψει έναν… αριθμό. Ακόμη και έτσι να είναι όμως, ο Ολιβιέ Ζιρού τα κατάφερε.

Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρειαζόταν τρία γκολ για να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί και τα 51 τέρματά του με την Εθνική Γαλλίας. Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, τον «ισοφάρισε». Σκόραρε δις κόντρα στην Αυστραλία, με το δεξί και με κεφαλιά και ήθελε μόλις ένα για να «γράψει» ιστορία και το έκανε.

Στο ματς της φάσης των «16», απέναντι στην Πολωνία, αποδείχθηκε ξανά συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία. Έκανε το 1-0 και τα 52 γκολ με την Εθνική Γαλλίας είναι γεγονός!

Ο τίτλος του «all time scorer» των «τρικολόρ», του ανήκει πλέον δικαιωματικά και ο Ολιβιέ Ζιρού μπορεί και… επίσημα να θεωρείται ένας… μύθος για την χώρα του και ένας «θρύλος» της εποχής μας. Ίσως ο λιγότερο δημοφιλής από τους υπόλοιπους, πλην όμως, απόλυτα… ρεαλιστικός!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης