Μουντιάλ 2022

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Να έχεις… 600 γκολ καριέρας, αλλά να δακρύζεις στο πρώτο σε Μουντιάλ! (video)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Να έχεις… 600 γκολ καριέρας, αλλά να δακρύζεις στο πρώτο σε Μουντιάλ! (video)

Έχει σκοράρει σε κάθε διοργάνωση που έχει πάρει μέρος. Έχει σημειώσει περισσότερα από 600 γκολ καριέρας. Οι ποδοσφαιριστές όμως είναι… παιδιά. Ασχολούνται με ένα παιχνίδι. Και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο πρώτο γκολ της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δάκρυσε, παρότι είναι το 77ο με την Εθνική Πολωνίας συνολικά!

Πρόκειται για έναν επιθετικό που έχει κάνει τα πάντα. Έχει κατακτήσει αναρίθμητους τίτλους, έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Γκερντ Μίλερ, σε μία σεζόν στην Bundesliga.

Συνολικά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετρά περισσότερα από 600 γκολ καριέρας, σε όλες τις διοργανώσεις, τόσο με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όσο και με τις Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα. Μέχρι πρότινος, είχε σκοράρει 76 φορές με την Εθνική Πολωνίας.

Και όμως… Ένας τόσο σπουδαίος επιθετικός, δεν είχε σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τι και αν το είχε κάνει σε κάθε διοργάνωση που είχε πάρει μέρος; Από το Κύπελλο Πολωνίας μέχρι το Champions League; Του έλειπε το Μουντιάλ, όπου σε δύο τουρνουά και σε τέσσερα ματς, μετρούσε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ.

Το πλήρωμα του χρόνου όμως, ήρθε να δικαιώσει τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας! Είχε δοκάρι απέναντι στη Σαουδική Αραβία στο 66ο λεπτό, αλλά δε σταμάτησε να προσπαθεί.


Ένα τέταρτο αργότερα, στο 82ο λεπτό της συνάντησης, οι κόποι του ανταμείφθηκαν και το παιδικό του όνειρο πραγματοποιήθηκε. Γκολ στους Σαουδάραβες, 2-0 για την Πολωνία και… δάκρυα χαράς.


Δάκρυα και συγκίνηση σαν να είναι… παιδί! Μία ακόμη ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, που μετά από χρόνια, όταν θα λέμε ότι το Κατάρ είναι η πρώτη διοργανώτρια που αποκλείστηκε από τους ομίλους, όταν θα λέμε για τον Ολιβιέ Ζιρού και το ρεκόρ του με τον Τιερί Ανρί, όταν αναφερόμαστε στον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στην συζήτηση θα μπαίνει και ο Πολωνός!

Το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ είναι γεγονός. Τα 34 του χρόνια αποδεικνύουν πως ποτέ και κανείς δεν πρέπει να σταματήσει να… ονειρεύεται!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης