Μουντιάλ 2022

Αργεντινή - Μεξικό: Το απόλυτο της προϊστορίας οδηγεί την παρέα του Μέσι! (video)

Αργεντινή - Μεξικό: Το απόλυτο της προϊστορίας οδηγεί την παρέα του Μέσι! (video)

Το Αργεντινή-Μεξικό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββάτου (26/11) και το BN Sports γράφει για την προϊστορία αλλά και τις «ανάγκες» της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Αργεντινή και Μεξικό «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» το βράδυ του Σαββάτου (26/11, 21:00) με έναν και μοναδικό στόχο• τη νίκη.

Μετά το…φιάσκο της πρεμιέρας και την αναπάντεχη με 2-1 ήττα από τη Σαουδική Αραβία, η παρέα του Μέσι δεν μπορεί να κοιτάξει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Κάτι που η Αργεντινή έχει καταφέρει και στα 3 ματς που έχει δώσει με τους Μεξικανούς σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Από το πρώτο Μουντιάλ, ξανά 76 χρόνια μετά!

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ Αργεντινής και Μεξικό πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930, το πρώτο της ιστορίας. Σε ένα παιχνίδι με 9 τέρματα στο σύνολο, η «Αλμπισελέστε» πήρε τη νίκη με το εντυπωσιακό 6-3, σε αγώνα που έγινε για τον 1ο όμιλο. Σε εκείνο το τουρνουά οι Αργεντίνοι έφτασαν ως τον τελικό, χάνοντας όμως το τρόπαιο από την οικοδέσποινα Ουρουγουάη (4-2).

Η επόμενη αναμέτρηση των δύο χωρών στα πλαίσια της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης έμελλε να γίνει 76 χρόνια αργότερα! Στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006 οι δυό τους βρέθηκαν αντίπαλοι στη φάση των «16». Σε ένα χαρακτηριστικό «ματς Λατινικής Αμερικής» το Μεξικό προηγήθηκε με τον Ράφα Μάρκες μόλις στο 5’, για να απαντήσει 4 λεπτά αργότερα ο Κρέσπο.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση όπου το φανταστικό γκολ του Μάξι Ροντρίγκες (98’) έδωσε το εισιτήριο της επόμενης φάσης στην ομάδα του 19 ετών τότε και μακρυμάλλη Λιο Μέσι. Στα προημιτελικά όμως και στη διαδικασία των πέναλτι, η διοργανώτρια Γερμανία απέκλεισε τους Αργεντινούς.

Το 3/3 με Μαραντόνα και η επανάληψη του 2006!

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στα γήπεδα της Ν. Αφρικής η Αργεντινή «κατέβηκε» με ένα φοβερό -στα χαρτιά- δίδυμο. Τον Λιο Μέσι στο γήπεδο και τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο. Ο θρύλος της Αργεντινής ανέλαβε το πόστο του προπονητή με σκοπό να φτάσει εκεί που είχε πράξει και ως ποδοσφαιριστής, στην κορυφή!

Η Αργεντινή μετά από μια -σχετικά- εύκολη πρόκριση από τους ομίλους, όπου νίκησε και την δική μας εθνική ομάδα, «είδε» το Μεξικό στους «16». Το τελικό 3-1 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς. Με δύο γκολ του Κάρλος Τέβες και ένα του Ιγκουαίν το 3-0 που είχε διαμορφωθεί στο 51’ δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Ο Τσιτσαρίτο στο 70ο λεπτό απλώς μείωσε σε 3-1 και είδε την Αργεντινή να κάνει το 3/3 κόντρα στη χώρα του σε Μουντιάλ!

Όμως η μοίρα έφερε ξανά τη Γερμανία στους «8». Όπως το 2006, έτσι και το 2010, τα «πάντσερ» άφησαν εκτός τους Λατινοαμερικάνους, αυτή τη φορά όμως με το θριαμβευτικό 4-0!

Δεν το έχει πάρει ποτέ όταν έχασε σε πρεμιέρα!

Η ιστορία της Αργεντινής στα Παγκόσμια Κύπελλα έχει μεταξύ άλλων -πλέον- πέντε ήττες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Σε καμία από τις προηγούμενες τέσσερις (διοργανώσεις) η Αργεντινή δεν κατόρθωσε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση. Αυτή ήρθε το 1990, όπου στον τελικό η παρέα του Μαραντόνα είδε τον Λόταρ Ματέους και τη Δυτική Γερμανία να σηκώνει το τρόπαιο!

Στο παιχνίδι του Σαββάτου το σύνολο του Σκαλόνι θα τα δώσει όλα για τη νίκη, μιας και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μοιάζει καταδικαστικό ενόψει συνέχειας. Η Αργεντινή μπήκε στη διοργάνωση ως ένα από τα φαβορί για την κούπα και με αήττητο ρεκόρ 36 αγώνων. Όμως η αλήθεια λέει πως κινδυνεύει να μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων!

Όσο για το Μεξικό; Ο Οτσόα για άλλη μια φορά έκανε τα…δικά του, έπιασε το πέναλτι του Λεβαντόφσκι και «χάρισε» την ισοπαλία στη χώρα του. Μια ισοπαλία που αν συνδυαστεί με καλό αποτέλεσμα κόντρα στους Αργεντινούς, μπορεί τελικά να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόκριση στα νοκ-αουτ!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης