Μουντιάλ 2022

Μίτσελ Ντιουκ: Από τα… αλώνια της Ιαπωνίας, στα «σαλόνια» του Μουντιάλ! (video)

Μίτσελ Ντιουκ: Από τα… αλώνια της Ιαπωνίας, στα «σαλόνια» του Μουντιάλ! (video)

Τι κι’ αν δεν αγωνίζεται στην… αφρόκρεμα αλλά στην δεύτερη κατηγορία της Ιαπωνίας; Ο Μίτσελ Ντιουκ με το γκολ του απέναντι στην Τυνησία το μεσημέρι της 7ης μέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, έβαλε το όνομά του δίπλα σε εκείνο του εμβληματικού για τα «καγκουρό», Τιμ Κέιχιλ!

Και κάπως έτσι γράφονται οι ιστορίες και γίνονται οι συγκρίσεις. Για πόσο αυτές θα κρατήσουν, άγνωστο. Πολλοί παράγοντες παίζουν το ρόλο τους και κυρίως η συνέπεια και η διάρκεια. Παρά ταύτα, η… σκηνή έστω και μέχρι τον επόμενο αγώνα της Αυστραλίας ανήκει στον Μίτσελ Ντιουκ, τον άνθρωπο που από το δικό του κεφάλι, τα «καγκουρό» επιβλήθηκαν έστω και δύσκολα της Τυνησίας. Με αυτούς τους τρεις αγχωτικούς βαθμούς που ήρθαν διά… πυρός και σιδήρου, θέτουν τις βάσεις για την πρόκριση σε νοκ-αουτ φάση ενός Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2006 και τα γήπεδα της Γερμανίας.

Ανέβηκε πολλά σκαλιά με ένα μόλις γκολ!

Δεν είναι πρωτοφανές, όχι! Αλλά και σίγουρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει και κάθε μέρα. Ο Μίτσελ Ντιουκ, ο οποίος κατάγεται από το Λίβερπουλ της Αυστραλίας, ανήκει και αγωνίζεται από τον Αύγουστο του 2021 στην Φαγκιάνο Οκαγιάμα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Ιαπωνίας.

Με αυτό του το γκολ έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής διοργάνωσης που σκοράρει και δεν αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μιας εγχώριας λίγκας και ο 50ος συνολικά στην ιστορία του θεσμού που ανήκει σε σύλλογο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας και βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτός και ο Τιμ Κέιχιλ

Το να σκοράρεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι από μόνο του, σπουδαίο επίτευγμα. Το να το κάνεις και να συγκαταλέγεσαι μάλιστα και δίπλα στον «θρύλο» της Εθνικής ομάδας, είναι ακόμα σπουδαιότερο. Ο Μίτσελ Ντιουκ δεν έφτασε τα γκολ του Κέιχιλ με τον εθνόσημο, αφού για να πετύχει κάτι τέτοιο, χρειάζεται άλλα 41 γκολ.

Παρόλα αυτά και χάρη στην εξαίσια και πανέξυπνη κεφαλιά του, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των «καγκουρό» σε Παγκόσμια Κύπελλο που… τινάζει τα αντίπαλα δίχτυα με το κεφάλι. Ο προηγούμενος και μοναδικός έως τώρα που τα είχε καταφέρει μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11) ήταν ο Κέιχιλ, σε δύο συναπτές διοργανώσεις. Το 2010 απέναντι στη Σερβία και το 2014 κόντρα στη Χιλή. Όχι και μικρό πράγμα να βάζεις το όνομά σου δίπλα από το πρώτο σκόρερ όλων των εποχών της Αυστραλίας.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης