Μουντιάλ 2022

Τυνησία – Αυστραλία 0-1: Άντεξαν την πίεση των Αφρικανών και πήραν τεράστια νίκη τα «καγκουρό» (video)

Τυνησία – Αυστραλία 0-1: Άντεξαν την πίεση των Αφρικανών και πήραν τεράστια νίκη τα «καγκουρό» (video)
Αν και η Τυνησία ήταν ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, η Αυστραλία είχε την ουσία, σκόραρε και πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0, μπαίνοντας γερά στο «κόλπο» της πρόκρισης του 4ου ομίλου του Μουντιάλ

Σε διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, πρωταρχικός σκοπός σε μια ομάδα είναι να έχει την ουσία και η Αυστραλία την είχε στον απόλυτο βαθμό, κερδίζοντας με 1-0 την Τυνησία για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ. Έτσι, «σκαρφάλωσε» στην 2η θέση του γκρουπ με τρεις βαθμούς, αφήνοντας τους Αφρικανούς στον ένα πόντο και μπήκε δυναμικά στην μάχη της πρόκρισης, αναμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα από την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Δανία (26/11, 18:00).

Στα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες καλές φάσεις μέχρι και το γκολ που σημείωσε ο Ντιουκ με υπέροχη κεφαλιά στο 23'. Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο στα πρώτα 45 λεπτά, με τα «καγκουρό» ωστόσο να έχουν καταφέρει να πάρουν το πολύτιμο προβάδισμα.

 

Στο 41’ οι Τυνήσιοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Τζεμπαλί με ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή, ο Μσακνί έκανε το γύρισμα στον Ντρέγκερ και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Σούταρ με πολύ καλή επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ο Τζεμπαλί έκανε το γύρισμα στον Μσακνί και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Οι Αφρικανοί είχαν ανεβάσει κατά πολύ την απόδοση τους, κάτι που φάνηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 61’ οι Τυνήσιοι έκαναν την πρώτη τελική αλλά το σουτ του Τζεμπαλί δεν απείλησε την εστία της Αυστραλίας.

Στο 72' ο Μσάκνι έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Μάθιου Ράιαν με εκπληκτική επέμβαση.

 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το σύνολο του Τζαλέλ Καντρί βρισκόταν μόνιμα στην περιοχή της Αυστραλίας και πίεσε αρκετά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τυνησία (Καντρί): Ντάμεν, Μπρον (74' Κεσχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντρέγκερ (46' Σασί), Σκιρί, Λαϊντουνί (67' Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73΄Κενισί), Μσακνί

Αυστραλία (Άρνολντ): Ράιαν, Κάρασιτς (75' Ντέγκενεκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρί (64' Χρούστιτς), Λέκι (85' Μπάκους), Ντιουκ (64' ΜακΛάρεν), Γκούντγουιν (85' Μαμπίλ)

Η φωτογραφία του αγώνα

Το γκολ του Μίτσελ Ντιούκ στο 23’ με υπέροχή κεφαλιά που έκρινε το παιχνίδι και έδωσε μια τεράστια νίκη στην Αυστραλία, στη προσπάθεια πρόκρισης στις «16» καλύτερες ομάδες του τουρνουά.
41e7fb5fe6.jpg

Χρήστος Λόης 
www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης