Μουντιάλ 2022

Τα σενάρια πρόκρισης στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τα σενάρια πρόκρισης στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αγγλία και ΗΠΑ ήρθαν ισόπαλες με το «άσφαιρο» 0-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ιράν απέναντι στην Ουαλία, πλέον όλα μπορούν να συμβούν στον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ.

Μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Αγγλία και ΗΠΑ με 0-0, για την δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16». Σε συνδυασμό, μάλιστα με τη νίκη του Ιράν με 2-0 απέναντι στην Ουαλία, πλέον όλα είναι πιθανά.

Ας δούμε, αρχικά, το πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής. H Ουαλία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και το Ιράν θα αναμετρηθεί με τις ΗΠΑ, με τα δύο παιχνίδια να διεξάγονται φυσικά την ίδια ώρα. Να υπενθυμίσουμε ότι στην ισοβαθμία, υπερισχύει η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η βαθμολογία τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η εξής:

1. Αγγλία 4 (+4)

2. Ιράν 3 (-2)

3. ΗΠΑ 2 (0)

4. Ουαλία 1 (-2)

Η Αγγλία για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, χρειάζεται μόλις έναν βαθμό, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της έτερης αναμέτρησης. Σε περίπτωση που ηττηθεί από τους Ουαλούς, για να περάσει δεν πρέπει να δεχθεί περισσότερα από τρία τέρματα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί κάτω από την Ουαλία και θα θέλει σίγουρα ισοπαλία από το άλλο ματς. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, με την καλύτερη επίθεση να κρίνει τις ομάδα που βρεθούν στην κορυφή του ομίλου.

Αναφορικά με το Ιράν, με νίκη προκρίνεται με βεβαιότητα, ενώ σε περίπτωση που μοιραστεί από έναν βαθμό με τις ΗΠΑ, θα χρειαστεί είτε νίκη της Αγγλίας, είτε ισοπαλία για να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο. Σε περίπτωση που οι «δράκοι» πάρουν τους τρεις βαθμούς ισχύουν όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για την περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας. Φυσικά, πρώτο κριτήριο παραμένει η διαφορά των τερμάτων και έπειτα ακολουθεί η καλύτερη επίθεση.

Τέλος, η Ουαλία και οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση, καθώς για να έχουν ελπίδες να προκριθούν, χρειάζονται οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης