Μουντιάλ 2022

ΗΠΑ: Κράτησαν το «μηδέν» κόντρα σε Ευρωπαίους στο Μουντιάλ ξανά μετά από 72 χρόνια και την… Αγγλία! (video)

ΗΠΑ: Κράτησαν το «μηδέν» κόντρα σε Ευρωπαίους στο Μουντιάλ ξανά μετά από 72 χρόνια και την… Αγγλία! (video)

Οι ΗΠΑ κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε αγώνα Μουντιάλ κόντρα σε ευρωπαϊκή ομάδα για πρώτη φορά μετά από 18 διαδοχικά ματς, ένα σερί που γυρνά το χρόνο πίσω στο 1950 και τη νίκη τους απέναντι στην Αγγλία με 1-0! Παράλληλα, όμως πέτυχαν κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί στα 34 ματς τους στη διοργάνωση, εν αντιθέσει με τα «τρία λιοντάρια» που είναι… συνηθισμένα σε αυτό!

Σχετικά Άρθρα

Κάλλιστα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «κακός δαίμονας» της Αγγλίας όσον αφορά τα Παγκόσμια Κύπελλα. Οι δύο χώρες συναντήθηκαν για τρίτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ και οι Αμερικάνοι κατόρθωσαν να διατηρήσουν το αήττητο.

Το σύνολο του Μπερχόλτερ ήταν σαφώς καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο του Αλ Μπάιτ στο Κατάρ κόντρα στα «τρία λιοντάρια» και παρόλο που δεν κατάφερε να επικρατήσει, κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα στην αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.

Μάλιστα, αυτό το «μηδέν» στην άμυνα των ΗΠΑ έχει και… ιστορική σημασία. Συγκεκριμένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε μία από τις 18 αναμετρήσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε ευρωπαϊκή ομάδα. Για να βρούμε την αμέσως προηγούμενη, χρειάζεται να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 1950 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τότε μια «Team USA», που απαρτιζόταν από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, «σόκαρε τον πλανήτη», αφού επικράτησε με σκορ 1-0 της… Αγγλίας!

Ναι, χρειάστηκε να περάσουν 72 χρόνια για να καταφέρουν οι Αμερικανοί να κρατήσουν ξανά ανέπαφη εστία σε αγώνα Μουντιάλ κόντρα σε χώρα από την Ευρώπη, όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο… μοναδικό που πέτυχαν κόντρα στην Αγγλία. Η «λευκή ισοπαλία» απέναντι στα «τρία λιοντάρια» ήταν η πρώτη των ΗΠΑ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς το 0-0 δεν είχε εμφανιστεί στα προηγούμενα 34 παιχνίδια της ομάδας στη διοργάνωση.


Οι παραδόσεις άλλωστε είναι για να σπάνε και οι ΗΠΑ το έκαναν εις διπλούν. Στον αντίποδα βέβαια, η Αγγλία έμεινε… πιστή στο παρελθόν της, αφού όσον αφορά το Μουντιάλ, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα 0-0 στη διοργάνωση, τα οποία έγιναν 12 στο ματς του Β’ ομίλου στο Κατάρ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης