Μουντιάλ 2022

Αγγλία – ΗΠΑ 0-0: «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι Αμερικανοί, όχι όμως τη νίκη! (video)

Αγγλία – ΗΠΑ 0-0: «Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι Αμερικανοί, όχι όμως τη νίκη! (video)

Χωρίς γκολ, αλλά γεμάτο φάσεις και καλο ρυθμό, ήταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και ΗΠΑ, όμως αναμφίβολα οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη, αλλά τα… χάλασαν στην τελική προσπάθεια.

Ικανοποιημένοι πρέπει να είναι οι Άγγλοι από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα απέναντι στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ήταν περισσότερο απειλητικοί στο παιχνίδι, «άγχωσαν» τον Πίκφορντ σε αρκετές περιπτώσεις με κορυφαία στιγμή το σουτ του Πούλισικ που κατέληξε στο δοκάρι, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Χάρις σε αυτό το βαθμό, τα «τρία λιοντάρια» παραμένουν στην πρώτη θέση του ομίλου με τέσσερις πόντους, ενώ ακολουθούν το Ιράν με τρεις, οι ΗΠΑ με δύο και τελευταία είναι η Ουαλία με έναν. Έτσι, είναι αντιληπτό πως η τελευταία αγωνιστική του γκρουπ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γεμάτο ευκαιρίες και «τρελό» ρυθμό ήταν το πρώτο μέρος. Παρότι οι Άγγλοι είχαν την κατοχή της μπάλας (61%-39%), αυτό δεν εμπόδισε τους Αμερικάνους να δημιουργήσουν και να… απειλήσουν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Πίκφορντ.

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 10’. Μπέλιγχαμ και Σάκα συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να πασάρει στον Κέιν, αλλά το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. «Απάντηση» στις ευκαιρίες ήρθε στο 17’ με την κεφαλιά του Ράιτ που πέρασε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα οι ΗΠΑ «άγχωσαν» ξανά το σύνολο του Σάουθγκεϊτ, όμως ο ΜακΚένι από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η σημαντικότερη φάση του πρώτου 45λεπτου ωστόσο, ήρθε στο 33’. Ο Κρίστιαν Πούλισικ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και αφού δημιούργησε ελάχιστο χώρο, σούταρε με δύναμη από δύσκολη γωνία, όμως η προσπάθειά του «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Αγγλία να δημιουργεί δύο τελικές με διαφορά ενός λεπτού. Αρχικά στο 45’, ο Σο μπήκε με ωραία ενέργεια στην περιοχή, «έσπασε» για τον Σάκα, αλλά το πλασέ του ήταν κακό, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μάουντ με ένα δυνατό σουτ ανάγκασε τον Τέρνερ να δείξει τα αντανακλαστικά του.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, όμως αυτή τη φορά οι Αμερικάνοι ήταν οι πιο δραστήριοι στο χορτάρι. Παρόλα αυτά, οι φάσεις που δημιούργησαν κατέληξαν είτε πάνω από τα δοκάρια (ΜακΚένι 49’), είτε κόντραραν σε αμυντικούς (Πούλισικ 59’, 62’). Ο Σάουθγκεϊτ αντιλήφθηκε ότι είχε χάσει τη μάχη της μεσαίας γραμμής κι έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χέντερσον, ώστε με την εμπειρία να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Και κάπως έτσι έγινε, αφού από το 68΄κι έπειτα η Αγγλία κράτησε περισσότερο την μπάλα και δεν άφησε τις ΗΠΑ να απειλήσουν. Ταυτόχρονα όμως, ούτε τα «τρία λιοντάρια» σημείωσαν επιθετικά κάτι αξιόλογο πέραν της τελευταία φάσης του αγώνα, όπου ο Χάρι Κέιν έχασε μοναδική ευκαιρία, στέλνοντας άουτ μια κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πικφορντ, Τρίπιερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Ράις, Μπέλιγχαμ (68’ Χέντερσον), Σάκα (78’ Ράσφορντ), Στέρλινγκ (68’ Γκρίλις), Μάουντ, Κέιν.

ΗΠΑ (Μπερχόλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (78’ Μουρ), Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον, Άνταμς, ΜακΚένι (77’ Άαρονσον), Μούσα, Ράιτ (83’ Σάρτζεντ), Πούλισικ, Γουεά (83’ Ρέινα).

Η φώτο του αγώνα

Ο Τάιλερ Άνταμς ήταν πραγματικά ένας «βράχος» στη μεσαία γραμμή και δεν άφησε σε κανένα σημείο του ματς την Αγγλία να αναπτυχθεί με ευκολία. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο, με τον Μπέλιγχαμ να σταματά πάνω του, σαν να βρίσκει σε... τοίχο.

Fib5gzLUYAAX1fw.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης