Μουντιάλ 2022

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Νίκη – αφιερωμένη στον… Μανέ και εκτός Μουντιάλ οι διοργανωτές! (video)

Κατάρ – Σενεγάλη 1-3: Νίκη – αφιερωμένη στον… Μανέ και εκτός Μουντιάλ οι διοργανωτές! (video)

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πανηγύρισε η Σενεγάλη, η οποία επικράτησε με 3-1 του Κατάρ. Αποκλείστηκε η διοργανώτρια χώρα, που έκλεισε… τρία ημίχρονα δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια, αλλά πάλεψε στο δεύτερο μέρος, την ώρα που οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν… υπερήφανο τον Σαντιό Μανέ!

Μπορεί η Σενεγάλη να μην έθελξε με την απόδοσή της, όμως είχε την ουσία, «μιμήθηκε» το Εκουαδόρ και επικράτησε με 3-1 του Κατάρ, στην 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε ένα ματς δίχως ιδιαίτερο θέαμα, η ομάδα του Σισέ του Ολυμπιακού, που δεν αγωνίστηκε στην βασική ενδεκάδα, αλλά πέρασε ως αλλαγή  για το τελευταίο 15λεπτο, ήταν ανώτερη, απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο τέταρτο της συνάντησης, αλλά ούτε ο Σαρ, ούτε ο Ντιατά κατάφεραν να κερδίσουν τον Μπάρσαμ.

Ό,τι δεν μπόρεσαν όμως αμφότεροι στο ξεκίνημα, έγινε πράξη στο 41ο λεπτό, με τον Ντιά  να εκμεταλλεύεται τα συνεχόμενα λάθη στην άμυνα των διοργανωτών και να σημειώνει το πρώτο γκολ της Σενεγάλης στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και το 8ο συνολικά της ιστορίας της.


Τίτλοι τέλους μπήκαν με το ξεκίνημα της επανάληψης στο ματς, καθώς ο Ντιεντχίου πήδηξε ψηλότερα από όλους, ύστερα από κόρνερ του Γιάκομπς και επί της ουσίας, διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντησης, μόλις στο 48’.


Από εκεί και πέρα, το Κατάρ πραγματοποίησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο Μουντιάλ στο 63ο λεπτό, με τον Αλί να μην μπορεί να κερδίσει τον Μέντι, όπως και ο Μοχαμάντ στο 66’, αλλά η προσπάθειά του δικαιώθηκε στο 77’!


Ο Μουντάρι έκανε το 2-1, αλλά η Σενεγάλη σοβαρεύτηκε, έκανε το 3-1 με τον Ντιένγκ, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ μετά από τέσσερα χρόνια, την 4η συνολικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους διοργανωτές!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κατάρ (Σάντσεθ): Μπάρσαμ, Πέδρο (83’ Γουάντ), Μοχάμαντ, Κούχι, Χασάν, Αμέντ (83’ Σαλμάν), Αλ Χαίντος (74’ Μουντάρι), Μπούντιαφ (69’ Χατέμ), Μαντιμπό, Αλί, Αφίφ

Σενεγάλη (Α. Σισέ): Ε. Μεντί, Κουλιμπαλί,Ντιαλό, Γιάκομπς (78’ Σισέ), Σαμπαλί, Ν. Μεντί (78’ Σαρ­), Γκουεγιέ, Γκέιγ, Ντιατά , Σααρ (74’ Εντιαγιέ), Ντιά, Ντιεντίου (74’ Ντιένγκ)

 

Η φωτογραφία του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Κατάρ στην ιστορία του σε Μουντιάλ!

Fias3r9XEAAJQSp_-_Αντιγραφή.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης