Μουντιάλ 2022

Μεχντί Ταρεμί: «Κουβάλησε» στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος και έγραψε ιστορία ξεπερνώντας Νεϊμάρ, Οζίλ, και Τρίπιερ!

Μεχντί Ταρεμί: «Κουβάλησε» στις πλάτες του ένα ολόκληρο έθνος και έγραψε ιστορία ξεπερνώντας Νεϊμάρ, Οζίλ, και Τρίπιερ!

Το Ιράν πέτυχε μία ιστορική νίκη κόντρα στην Ουαλία, την τρίτη του συνολικά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και την πρώτη στην ιστορία του κόντρα σε ευρωπαϊκή χώρα! Ο Μεχντί Ταρεμί ήταν κομβικός για την ομάδα του καθώς από τα πόδια του δημιουργήθηκαν 8 ευκαιρίες, τις περισσότερες από οποιονδήποτε παίκτη στα τελευταία δύο Μουντιάλ!

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ τείνει να γίνει το τουρνουά των εκπλήξεων! Οι ομάδες της Ασίας έχουν μέχρι στιγμής κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς έπειτα από την «βόμβα» που έριξε η Σαουδική Αραβία με τη νίκη επί της Αργεντινής, το σοκ που προκάλεσε η Ιαπωνία με την ανατροπή που έκανε κόντρα στη Γερμανία και τον παλικαρίσιο βαθμό που έκλεψε η Νότια Κορέα απέναντι στην Ουρουγουάη, ήταν σειρά του Ιράν να γράψει ιστορία!

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ ήταν εξαιρετική κόντρα στην Ουαλία και θα ήταν πραγματικά άδικο αν δεν κατάφερνε να πάρει τη νίκη, αλλά το ποδόσφαιρο βεβαίως βεβαίως δεν είναι και το πιο δίκαιο άθλημα. Το απίστευτο γκολ του Τσεσμί στο 90+8’ δικαίωσε την ιρανική ομάδα ενώ εκείνο του Ρεζαϊάν στο 90+11’υπέγραψε τον ιστορικό θρίαμβο για μία εθνική ομάδα που κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη στην ιστορία της κόντρα σε χώρα της Ευρώπης σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Πολλοί θα πουν για τους σκόρερ όμως ο πραγματικός MVP του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τον Μεχντί Ταρεμί. Ο άσος της Πόρτο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την μεγάλη νίκη της ομάδας του, την στιγμή που και ο ίδιος έγραψε ιστορία!

Ο μεσοεπιθετικός του Ιράν δημιούργησε συνολικά οκτώ ευκαιρίες για την ομάδα του εκ των οποίων η μία μετουσιώθηκε και σε γκολ. Το νούμερο αυτό είναι το μεγαλύτερο για παίκτη μέχρι στιγμής στα τελευταία δύο Παγκόσμια Κύπελλα, με τον Ταρεμί να ξεπερνάει ονόματα όπως ο Μεζούτ Οζίλ, ο Νεϊμάρ και ο Κίραν Τρίπιερ, οι οποία είχαν δημιουργήσει επτά έκαστος!

Πολύ σημαντική στιγμή είναι φυσικά και η φάση που ο 30χρονος άσος κέρδισε την αποβολή του Χένεσεϊ, την πρώτη στο φετινό Μουντιάλ. Είναι το σημείο που άλλαξε η αριθμητική ισορροπία στον αγώνα και εν πολλοίς οδήγησε στη νίκη των Ιρανών. Η εμφάνιση του Ταρεμί κόντρα στην Ουαλία ήταν πραγματικά αρχηγική και αψεγάδιαστη και μένει να δούμε αν έχει να δώσει και άλλες αντίστοιχες στη συνέχεια της διοργάνωσης.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης