Μουντιάλ 2022

Ουαλία - Ιράν 0-2: Δικαίωση στις καθυστερήσεις με Τσεσμί και Ρεζαϊάν (video)

Ουαλία - Ιράν 0-2: Δικαίωση στις καθυστερήσεις  με Τσεσμί και Ρεζαϊάν (video)
Ιράν και Ουαλία αναμετρήθηκαν για το δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, με τους Ιρανούς να παίρνουν τη μεγάλη νίκη με 2-0 στις καθυστερήσεις του ματς.

Ένα πολύ δίκαιο αποτέλεσμα στο «Ahmad bin Ali Stadium» με το Ιράν να επικρατεί της Ουαλίας με 2-0 χάρις σε γκολ του Τσεσμί στο 90+8' και του Ρεζαϊάν στο 90+11'. Οι Ιρανοί είχαν τον έλεγχο του ματς και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, χάσανε πολλές μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν από νωρίς. Ένα τρίποντο που τους στέλνει στη δεύτερη θέση του ομίλου, με την Ουαλία να μένει στον ένα βαθμό.


Το παιχνίδι είχε έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό από την αρχή, κάτι που σίγουρα δεν φάνταζε τόσο λογικό πριν τη σέντρα του ματς. Το Ιράν έδειξε ότι δεν έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από την ήττα με την Αγγλία (6-2) και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πιέζανε περισσότερο, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήρθε στο 12' από την Ουαλία. Ο Μουρ άπλωσε πολύ ωραία το δεξί του πόδι μετά από σέντρα του Ρόμπερτς, με τον Χένεσεϊ να αποκρούει.

 

Ο Αζμούν από την άλλη, ήταν αρκετά επικίνδυνος για την άμυνα των Ουαλών, αν και αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ (ή μάλλον έφτασε αλλά δεν μέτρησε) είναι ο Αλί Γκολιζαντέχ. Ο 26χρονος μέσος, σκόραρε στο 16', όμως σωστά ακυρώθηκε το γκολ του, καθώς ήταν εκτεθειμένος.

Κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο, με τον ρυθμό να πέφτει αρκετή. Το Ιράν προσπάθησε, είχε δύο απειλητικές σέντρες από τα πλάγια, χωρίς όμως να βρεθεί κάποιος παίκτης στο κατάλληλο σημείο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερο μέρος που φώναζε... Ιράν


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Ιράν έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Η και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Μουντιάλ μέχρι στιγμής. Οι Ασιάτες βγήκανε στην κόντρα επίθεση στο 51', ο Αζμούν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και πέτυχε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χένεσεϊ. Στη συνέχεια της ίδιας φάσης, ο Γκολιζαντέχ σούταρε φλατσαριστά εκτός περιοχής με το αριστερό και πέτυχε το δεξί κάθετο δοκάρι.

 Το Ιράν συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να χάνει ευκαιρίες. Η Ουαλία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιρανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο το πρώτο μισάωρο του δευτέρου μέρους και απειλούσε διαρκώς την αντίπαλη εστία.

Η μοναδική πολύ καλή φάση των Ουαλών, ήρθε στο 84', με τον Μπεν Ντέιβις να κάνει ένα πολύ δυνατό σουτ με το αριστερό και τον Χοσεϊνί να αποκρούει με την μπάλα να πηγαίνει κόρνερ.

Στο 86' είχαμε την πρώτη κόκκινη κάρτα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Χένεσεϊ έκανε μία λανθασμένη έξοδο, κλότσησε τον Ταρεμί και αρχικά δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής πήγε στο βίντεο, είδε τη φάση και άλλαξε την απόφασή του. Έστειλε τον τερματοφύλακα της Ουαλίας εκτός παιχνιδιού.


Ο Εσκομπάρ έδωσε εννιά λεπτά καθυστερήσεις και το Ιράν... πήρε αυτό που άξιζε. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσων, ο Τσεσμί με ένα υπέροχο σουτ έκανε το 1-0 και πήρε προβάδισμα. Κάτι το οποίο άξιζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.



Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό γκολ του αγώνα. Το παιχνίδι κράτησε λίγο παραπάνω (λόγω των καθυστερήσεων στο γκολ) με τους Ιρανούς να βγαίνουν στην κόντρα στο 90+11'. Ο Ρεζαϊάν πήρε πάσα από τον Ταρεμί και πλάσαρε ιδανικά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.




Οι ενδεκάδες:

Ουαλία (Πέιτζ): Χένεσεϊ, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μίφαμ, Ρόντον, Ρόμπερτς, Αμπαντού, Ράμσεϊ, Γουίλσον, Μπέιλ, Μουρ. 

Ιράν (Κιεϊρόζ): Χοσεϊνί, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκαντζί, Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέ, Νουρολάχι, Εζατολάχι, Χατζισαφί, Αζμούν, Ταρέμι.


Η φωτογραφία του αγώνα:

Η ένταση, το πάθος και η ενέργεια που βγάζουν οι άνθρωποι του Ιράν μετά το δεύτερο γκολ της ομάδας τους κόντρα στην Ουαλία. Δείγμα του πόσο πολύ θέλανε αυτό το αποτέλεσμα.

FiaJeYiXwAAZaNn_1.jpg

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης