Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Το «fair play» στο μεγαλείο του!

Μουντιάλ 2022: Το «fair play» στο μεγαλείο του!

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ολοκληρώθηκε και το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα!

Κόκκινη… αγνοείται στην πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ! Η πρώτη στροφή των ομίλων της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε και είναι αξιοσημείωτο ότι σε 16 παιχνίδια δεν σημειώθηκε ούτε μία αποβολή!

Κάτι αντίστοιχο είχε να συμβεί από το Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό. Τότε και πάλι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής για το στάδιο των ομίλων, κανένας ποδοσφαιριστής δεν είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, σε αντίθεση με τώρα, είχαν πραγματοποιηθεί 12 αγώνες μέχρι εκείνο το σημείο. Η πρώτος παίκτης που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια ήταν ο Μάικ Σουίνι του Καναδά, στο παιχνίδι απέναντι στην Ουγγαρία, το οποίο ήταν το 16ο της διοργάνωσης.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Ισπανίας το 1982, πραγματοποιήθηκε κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τρίτη αγωνιστική και στο 32ο ματς του τουρνουά συνολικά για να συναντήσουμε την κόκκινη κάρτα. Την έλαβε ο Λάντισλαβ Βίζεκ στο παιχνίδι της Τσεχοσλοβακίας με αντίπαλο τη Γαλλία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί στη διοργάνωση που έγινε στο Μεξικό το 1970 δεν καταγράφηκε ούτε μία αποβολή σε σύνολο 32 αγώνων. Εκείνο το Μουντιάλ, μάλιστα, αποτέλεσε το πρώτο που ξεκίνησε η χρήση της κίτρινης και της κόκκινης κάρτας.

Για να δούμε, λοιπόν, για πόσους αγώνες ακόμα στο φετινό θεσμό, θα συνεχίσει να παραμένει στην τσέπη του διαιτητή η κάρτα, που σημαίνει την βαρύτατη ποινή για έναν ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης