Μουντιάλ 2022

Kάνει πίσω η FIFA μετά τον σάλο: Θα επιτρέπονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα γήπεδα του Κατάρ

Kάνει πίσω η FIFA μετά τον σάλο: Θα επιτρέπονται τα χρώματα του ουράνιου τόξου στα γήπεδα του Κατάρ
Παρότι η FIFA ήταν τελείως αρνητική σχετικά με οτιδήποτε είναι στα χρώματα του ουράνιου τόξου υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία άλλαξε τώρα στάση και επιτρέπει στις εξέδρες των γηπέδων στο Κατάρ να εμφανιστούν οι φίλαθλοι με αυτό.

 

Η FIFA φαινόταν ανένδοτη σχετικά με την ύπαρξη του συμβόλου της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στις εξέδρες των γηπέδων στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο σάλος ωστόσο που προκλήθηκε ήταν τόσο έντονος που έκανε τελικά την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αλλάξει την στάση της και να κάνει πίσω.

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει δεχθεί έντονη κριτική για πολλούς και διάφορους λόγους ειδικά το τελευταίο διάστημα, σε συνέχεια των όσων έχουν προηγηθεί φυσικά με τους μετανάστες εργάτες. Στη FIFA προκειμένου να ρίξουν κάπως τους τόνους αποφάσισαν τουλάχιστον να επιτρέψουν την εμφάνιση στις εξέδρες των γηπέδων τις σημαίες και τα καπέλα στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύτηκε το OneLove περιβραχιόνιο, με την FIFA ν' απειλεί τους ποδοσφαιριστές με τιμωρίες, ενώ, ελέγχονται μέχρι και τα διαφορετικά περιβραχιόνια ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν προωθούν την διαφορετικότητα...

waleartainbow.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης