Μουντιάλ 2022

Μηδέν στο ημίχρονο και πέντε γκολ στο τέλος; Μόλις άλλες τρεις φορές στην ιστορία του Μουντιάλ! (video)

Μηδέν στο ημίχρονο και πέντε γκολ στο τέλος; Μόλις άλλες τρεις φορές στην ιστορία του Μουντιάλ! (video)

Πορτογαλία και Γκάνα κατέγραψαν ένα ιδιαίτερο στατιστικό, καθώς το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, διαδέχθηκε ένα εντυπωσιακό 3-2, με τους Ίβηρες να βγαίνουν νικητές. Αυτή είναι μόλις η τέταρτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που σημειώνονται τουλάχιστον πέντε γκολ, έπειτα από ένα «άσφαιρο» πρώτο μέρος!

Από το απόλυτο τίποτα, στο καλύτερο 45λεπτο έως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Η Πορτογαλία επικράτησε της Γκάνας με 3-2 στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει το σκορ από την άσπρη βούλα, σημειώνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Εκτός από αυτό, ωστόσο, κάτι αξιοπερίεργο είναι ότι σημειώθηκαν και τα πέντε γκολ στο δεύτερο μέρος. Κάτι που συμβαίνει μόλις για τέταρτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Την τελευταία φορά που επιτεύχθηκαν πέντε γκολ, ύστερα από ένα «άσφαιρο» πρώτο ημίχρονο ήταν στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Εκεί, στην φάση των «16» το Βέλγιο είχε επικρατήσει της Ιαπωνίας με 3-2, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ από το 2-0, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της στην επόμενη φάση.

Έπειτα χρειάζεται να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω, πηγαίνοντας στο 1994 στις ΗΠΑ και στα προημιτελικά, για την αναμέτρηση της Βραζιλίας με την Ολλανδία. Η «Σελεσάο» κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των «οράνιε» κερδίζοντας με 3-2, συνεχίζοντας στη διοργάνωση, στην οποία αναδείχθηκε μάλιστα στο τέλος και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τέλος, το 1982 στην Ισπανία για την πρώτη φάση των ομίλων, Πολωνία και Περού προσέφεραν ένα «χορταστικό» παιχνίδι. Παρά το 0-0 του πρώτου 45λέπτου, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Πολωνούς νικητές, με σκορ 5-1!

Πρόκειται για ένα πραγματικά σπάνιο στατιστικό, που ίσως χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να το ξανασυναντήσουμε!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης