Μουντιάλ 2022

Πορτογαλία – Γκάνα 3-2: Ιβηρική «καταιγίδα», έβγαλε αντίδραση στα… δύσκολα και πήρε τη νίκη με «μυθικό» Ρονάλντο! (video)

Πορτογαλία – Γκάνα 3-2: Ιβηρική «καταιγίδα», έβγαλε αντίδραση στα… δύσκολα και πήρε τη νίκη με «μυθικό» Ρονάλντο! (video)

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να γράφει ιστορία σε ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά, η Πορτογαλία επικράτησε αγχωτικά με 3-2 της ανταγωνιστικής μέχρι το τέλος, Γκάνας και πήρε τη νίκη για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Μουντιάλ.

Η Πορτογαλία αν και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στην «μαχητική» Γκάνα μέχρι το τελευταίο λεπτό, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» με σκορ 3-2 και να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις της για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόσωπο του αγώνα, ποιος άλλος; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που με την εκτέλεση πέναλτι στο 65’ έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει σε πέντε διοργανώσεις Μουντιάλ.

Στα του αγώνα, η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να χάνει τεράστια ευκαιρία μόλις στο 10’ όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Φέλιξ αλλά ο Πορτογάλος. δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση.

 

Η ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις αφού στο 13’ ο Γκερέιρο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Κριστιάνο πήδηξε αρκετά ψηλά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν με ορθολογικό τρόπο να χτίσουν τις επιθέσεις τους αλλά η ομάδα της Γκάνας ήταν καλά οργανωμένη. Στο 31’ ο Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν αρκετά δραστήριος, σκόραρε αλλά είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ του. Έτσι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια ιδιαίτερα μεγάλη φάση, μέχρι το 65’ όπου ο Ρονάλντο έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Σαλισού. Η φάση εξετάστηκε, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο σπουδαίος σκόρερ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει σκοράρει σε πέντε διοργανώσεις Μουντιάλ.

 

Οχτώ λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 73’, η Γκάνα έβγαλε αντίδραση, όταν ο Κούντους έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον Αγιού που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 για τους Αφρικανούς.

 

Η ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου ωστόσο, έβγαλε αντίδραση και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε εξαιρετικά τον παίκτη της Ατλέτικο, που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 για την Πορτογαλία.

 

Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος αντιλήφθηκε ότι η Γκάνα δεν «πάταγε» καλά και είχε εμφανίσει σημάδια κόπωσης και την τιμώρησε. Στο 80’ ο Φέλιξ έκλεψε την μπάλα, ο Ρονάλντο πάσαρε στον Μπρούνο Φερνάντες αυτός στον Λεάο που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 3-1.

 

Η Αφρικανική ομάδα δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2, όταν ο Μπάμπα Ράχμαν έφυγε εξαιρετικά από αριστερά, έκανε την σέντρα και ο Μπουκαρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γκάνα έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν ο Ινιάκι Ουίλιαμς, ερχόμενος από πίσω έκλεψε τη μπάλα, αλλά την τελευταία στιγμή γλίστρησε και δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ της λύτρωσης με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει την Πορτογαλία νικήτρια σε μια εντυπωσιακή αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77' Λεάο), Οτάβιο (56' Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88' Ράμος), Ρονάλντο (88' Μάριο), Μπ. Σίλβα (88' Παλίνια)

Γκάνα (Άντο Ότο): Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66' Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2' Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2' Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77' Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77' Ζ. Αγιού)

Η φωτογραφία του αγώνα:

Μα φυσικά η στιγμή που ο Κριστιάνο Ρονάλντο «άνοιξε» το σκορ για την Πορτογαλία και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, που σκοράρει σε πέντε τουρνουά (2006,2010,2014,2018,2022)
cristiano-ronaldo_3qninhx3i29f1jlmsv6xkfk0i.jpg

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης