Μουντιάλ 2022

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ζωντανός» ο οιωνός του Ταραντίνι – Ο δεύτερος που σκοράρει χωρίς να έχει ομάδα σε Μουντιάλ!

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ζωντανός» ο οιωνός του Ταραντίνι – Ο δεύτερος που σκοράρει χωρίς να έχει ομάδα σε Μουντιάλ!

Ιστορία «έγραψε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Κατάρ, με τον Πορτογάλο να ξεκινά στην βασική ενδεκάδα απέναντι στη Γκάνα, να κάνει το 1-0 με πέναλτι και να «ζωντανεύει» την ιστορία του Αλμπέρτο Ταραντίνι! Τι είχε κάνει ο Αργεντίνος; Ήταν ο μοναδικός πριν τον Κριστιάνο που είχε σκοράρει ως free agent σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Εν τέλει, το κατέκτησε… Λέτε;

Αν ένας ποδοσφαιριστής στον κόσμο, μπορούσε να «γράψει» ιστορία στο Μουντιάλ, ακόμη και αν δεν αγωνίζεται σε κάποιον σύλλογο, αυτός είναι δεδομένα ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο, προέβη σε δηλώσεις κατά της διοίκησης των «κόκκινων διαβόλων», αλλά και κατά του Έρικ Τεν Χαγκ, με συνέπεια να αποτελέσει ξένο σώμα. Μόλις μάλιστα ενσωματώθηκε στην αποστολή της Πορτογαλίας, έλυσε το συμβόλαιό του με τη Γιουνάιτεντ, όντας πλέον ο μοναδικός παίκτης που βρίσκεται στο Κατάρ, δίχως να έχει ομάδα.

Ωστόσο, απέναντι στη Γκάνα, στην πρεμιέρα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος για τον τελευταίο όμιλο του τουρνουά, ο Ρονάλντο ξεκίνησε βασικός. Και σκόραρε. Το έκανε δίχως ομάδα και «έγραψε» ιστορία, μιας και έγινε μόλις ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα και ο 2ος συνολικά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ποιος είναι ο πρώτος; Ο Αλμπέρτο Ταραντίνι, ο οποίος είχε κάνει την… αρχή το 1978! Είχε σκοράρει απέναντι στο Περού και εν τέλει κατέκτησε το Μουντιάλ με την Αργεντινή. Το πρώτο στην ιστορία της, απέναντι στην Ολλανδία, με την «αλμπισελέστε» να επικρατεί με 3-1 στην παράταση!

Είναι οιωνός το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο; Θα το γνωρίζουμε στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι… ιστορικό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης