Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Τα 0-0 της πρώτης αγωνιστικής «έσπασαν» το ιστορικό ρεκόρ στις πρεμιέρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων! (video)

Μουντιάλ 2022: Τα 0-0 της πρώτης αγωνιστικής «έσπασαν» το ιστορικό ρεκόρ στις πρεμιέρες των Παγκοσμίων Κυπέλλων! (video)

Ουρουγουάη και Νότια Κορέα μοιράστηκαν από έναν βαθμό για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου του Μουντιάλ, με την λευκή ισοπαλία να καταρρίπτει το ιστορικό ρεκόρ των 0-0 στις πρεμιέρες των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ, τα ρεκόρ και οι εκπλήξεις συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, η αναμέτρησης της Ουρουγουάης με την Νότια Κορέα. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου, με το 0-0 ανάμεσα στους Λατινοαμερικάνους και τους Ασιάτες να αποδεικνύεται ιστορικό.

Ο λόγος; Μα πολύ απλά, γιατί ήταν το τέταρτο παιχνίδι στην 1η αγωνιστική του Μουντιάλ που λήγει χωρίς την επίτευξη κάποιου γκολ, «σπάζοντας» το ρεκόρ των λευκών ισοπαλιών στην 1η αγωνιστική από το μακρινό 1982 που φαινόταν δύσκολο να καταρριφθεί. Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε στο παιχνίδι της Δανίας με την Τυνησία, συνέχισε με την αναμέτρηση του Μεξικού απέναντι στην Πολωνία και με τα δύο παιχνίδια ανάμεσα στο Μαρόκο με την Κροατία και το σημερινό (24/11), Ουρουγουάη-Νότια Κορέα που έληξε 0-0.

 

Έτσι, προσπέρασε το ρεκόρ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 που πήρε μέρος στην Ισπανία και είχε τρεις ισοπαλίες χωρίς τέρματα στην πρώτη «στροφή». Η αναφορά γίνεται για τις αναμετρήσεις Γιουγκοσλαβία-Ιρλανδία, Περού-Καμερούν και Ιταλία Πολωνία.

Στη συνέχεια, το 2010 είχαμε δύο αναμετρήσεις με σκορ 0-0, το Ακτή Ελεφαντοστού-Πορτογαλία και το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Γαλλία. Παρόμοια κατάσταση το 2006, το 1998 και το 1974 με δύο παιχνίδι να τελειώνουν χωρίς την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Επίσης, σε αντίθεση με φέτος που έχουν λήξει ήδη τέσσερα παιχνίδια 0-0, στο προηγούμενο Μουντιάλ υπήρξε μόλις ένα παιχνίδι από τα συνολικά 64 και αυτό ήταν ανάμεσα στη Δανία και την Γαλλία για την 3η αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Ωστόσο, παρότι τα γκολ προσφέρουν θέαμα στο κοινό, κανείς δεν μπορεί να πει ότι τα τέσσερα αυτά παιχνίδια δεν επιφύλασσαν αγωνία, κοντράστ συναισθημάτων και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ευχή όλων σε ανάλογη συνέχεια με εκπλήξεις, θέαμα και αγωνία μέχρι το τέλος...

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης