Μουντιάλ 2022

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Ένας Βαλβέρδε, δεν φέρνει την... άνοιξη! (video)

Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Ένας Βαλβέρδε, δεν φέρνει την... άνοιξη! (video)
Ουρουγουάη και Νότια Κορέα «κόλλησαν» στο 0-0 (24/11), παρά την υπερπροσπάθεια του Βαλβέρδε να... χαρίσει τη νίκη στην εθνική ομάδα της χώρας του.
Απογοητευτική πρεμιέρα για την Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που «μπλοκαρίστηκε» από τη Νότια Κορέα κι έμεινε στο 0-0 (24/11). Ίσως νιώθει πως άξιζε κάτι περισσότερο το σύνολο του Ντιέγο Αλόνσο, αφού Γοδίν (43') και Βαλβέρδε (90') σημάδεψαν το δοκάρι.

Βασικοί με τη Νότια Κορέα οι παίκτες του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ιν-Μπομ και Χουάνγκ Ουί-Τζο, με τον πρώτο να είναι εξαιρετικός και τον δεύτερο να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να «χαρίσει» τη νίκη στην ομάδα του.

Εντυπωσιακοί οι Ασιάτες στο πρώτο μέρος, το οποίο έκλεισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Μουντιάλ, με την κατοχή υπέρ τους (50,3%) κι έδειξαν έτοιμοι να διεκδικήσουν την πρόκριση από τον όμιλο, επί ίσοις όροις.
Η Ουρουγουάη απείλησε πρώτη, με το μακρινό σουτ του Βαλβέρδε στο 19ο λεπτό, το οποίο δεν βρήκε στόχο. Η «απάντηση» της Νότιας Κορέας ήρθε στο 34' , με χρώμα... ελληνικό.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Χουάννγκ Ουί-Τζο, απελευθερώθηκε με πολύ ωραία κίνηση από τα μαρκαρίσματα, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ροτσέτ.



Το σύνολο του Ντιέγο Αλόνσο έμοιαζε «μπλοκαρισμένο», αλλά λίγο έλειψε να βρει τη λύση, από στημένη φάση.

Στο 43ο λεπτό, ο Βαλβέρδε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γοδίν νίκησε τους πάντες στον αέρα, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κιμ Σέουνγκ-Γιου.



Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Ουρουγουάη να δυσκολεύεται να δημιουργήσει και τη Νότια Κορέα, να προσπαθεί να απειλήσει στον κενό χώρο.

Εν τέλει, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90ο λεπτό, ώστε να σημειωθούν δύο αξιόλογες ευκαιρίες.

Αρχικά, ο Βαλβέρδε επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, που «σταμάτησε» στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σον απείλησε ε το αριστερό, αλλά είδε την μπάλα να περνά εκτός εστίας.

Τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων δεν στάθηκαν ικανά να αλλάξουν κάτι και κάπως έτσι, το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του ματς, με την κάθε ομάδα να έχει λόγους να πιστεύει, πως ίσως άξιζε κάτι παραπάνω. Ειδικά η Ουρουγουάη, που σε δύο περιπτώσεις είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη (Ντιέγο Αλόνσο): Ροτσέτ, Χιμένες, Γοδίν, Ολιβέρα (79' Βίνα), Κάσερες, Βεσίνο (79' Ντε Λα Κρους), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Πελίστρι (88' Βαρέλα), Σουάρες (64' Καβάνι), Νούνιες

Νότια Κορέα (Πάουλο Μπέντο): Κιμ Σέουνγκ-Γιού, Κιμ Γιν-Σού, Κιμ Μιν-Γιάε, Κιμ Μουν-Γουχάν, Κιμ Γιουγκ-Βόν, Γιουνγκ Γιου-Χούνγκ, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Σον, Λι Για-Σούνγκ (74' Σον Γιουν-Χο), Να Σανγκχό (74' Λι Κανγκ-Ιν, Χουάνγκ Ουί Τζο (74' Τσο Γκε-Σουνγκ)

Η φωτογραφία του αγώνα:

Η απογοήτευση του Γοδίν είναι αρκετή για να περιγράψει κανείς το ματς της Ουρουγουάης. Πολύ κακή πρεμιέρα, με το αριστερό.

godin.png

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης