Μουντιάλ 2022

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Έστω και δύσκολα πήρε το τρίποντο, με σκόρερ Εμπολό! (video)

Ελβετία – Καμερούν 1-0: Έστω και δύσκολα πήρε το τρίποντο, με σκόρερ Εμπολό! (video)

Ο Μπριλ Εμπολό, ένας Ελβετός από το… Καμερούν, ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα και ώθησε το σύνολο του Γιακίν σε θετικό ξεκίνημα στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Ελβετία μπήκε με το… δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφού κατόρθωσε να πάρει τη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στο Καμερούν για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων, χάρις σε γκολ του Μπριλ Εμπολό. Ενός πολιτογραφημένου Ελβετού, ο οποίος όμως έχει γεννηθεί στην χώρα της Αφρικής και μετανάστευσε στην Ευρώπη σε μικρή ηλικία. 

Μπορεί η Ελβετία να ήταν αυτή που πήρε το τρίποντο, ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλή παρουσία, ειδικά στο τελευταίο «τρίτο» του γηπέδου. Το σύνολο του Γιακίν δυσκολεύτηκε έντονα στη δημιουργία φάσεων και χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι δεν είχε προσπάθεια στην εστία μετά από 45 λεπτά αγώνα.

Αντιθέτως, το Καμερούν ήταν αυτό που έφτασε πιο κοντά σε ένα γκολ. Μόλις στο 10’ ο Εμπουεμό νικήθηκε από τον Ζόμερ σε σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ο Τόκο Εκαμπί που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 30’ ο Ελβετός γκολκίπερ πραγματοποίησε μια ακόμη δωτήρια επέμβαση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε προσπάθεια του Χόνγκλα.

Η ευρωπαική ομάδα ωστόσο επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να διορθώσει την κακή εικόνα του πρώτου 45λεπτου και δεν άργησε να το αποδείξει! Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (48’), ο Σακίρι με μια παράλληλη σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής του Ονάνα, έδωσε… μισό γκολ στον Εμπολό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Μάλιστα, ο Ελβετός επιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε, λόγω της σχέσης του με τη χώρα του Καμερούν.


Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους Ελβετούς, οι οποίοι έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και είχαν μάλιστα κάποιες ακόμη ευκαιρίες για να αυξήσουν το προβάδισμά τους. Στο 66' σε μια φάση «φωτοτυπία» του 1-0, ο Βίντμερ έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή, με τον Βάργκας ωστόσο να μην μπορεί να νικήσει τον Ονάνα, αφού ο Καμερουνέζος γκολκίπερ πραγματοποίησε καίρια επέμβαση.

Ως το φινάλε η Ελβετία δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να διατηρήσει το σκορ υπέρ της και έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη. Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στον Σεφέροβιτς, ο οποίος στο 90+4' βρέθηκε μια «ανάσα» από το γκολ όταν βγήκε απέναντι από τον Ονάνα, αλλά ο Καστελέτο, έπεσε πάνω στην μπάλα και της άλλαξε σωτήρια την πορεία προς τα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελβετία (Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Τσάκα, Σακίρι (72' Οκαφόρ), Σο (72' Φρέι), Βάργκας (81' Ρίντερ), Εμπολό (72' Σεφέροβιτς).

Καμερούν (Σονγκ): Ονανά, Ενγκοράν, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68' Οντούα), Εκαμπί (74' Ενκουντού), Εμπεουμό (82' Ενγκμαλέου), Τσουπό-Μοτίνγκ (74' Αμπουμπακάρ).

Η φωτό του αγώνα:

Ο Μπριλ Εμπολό μόλις έχει σκοράρει και σηκώνει τα χέρια του σε ένδειξη σεβασμού στη χώρα του Καμερούν, στην οποία έχει γεννηθεί.

embolo.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης