Μουντιάλ 2022

Οι Βέλγοι βετεράνοι και οι «άσφαιροι» Καναδοί που ισοφάρισαν αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας (video)

Οι Βέλγοι βετεράνοι και οι «άσφαιροι» Καναδοί που ισοφάρισαν αρνητικό ρεκόρ της Ελλάδας (video)
Η ήττα του Καναδά από το Βέλγιο στην επιστροφή του στο Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια δημιουργεί ένα αίσθημα ατυχίας. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο όλα έχουν εξήγηση και σε περίπτωση που κάποιος είναι προληπτικός... τότε στην εξίσωση μπαίνει και η παράδοση.

Το Βέλγιο του του Ρομπέρτο Μαρτίνες παρατάχθηκε με την μέχρι και σήμερα (23/11) πιο γερασμένη ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου (μ.ο. 30 ετών και 181 ημερών), γεγονός που έχει διπλή μετάφραση. Η μία ήταν πιο έκδηλη στον αγωνιστικό χώρο, με τους αντίπαλους Καναδούς να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και να είναι καταιγιστικοί... καταγράφοντας 21 τελικές έναντι μόλις 9 των αντιπάλων τους. Κι όμως... καταγράφοντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους την τελευταία δεκαετία, οι Ευρωπαίοι κατόρθωσαν να αποκομίσουν την πολυπόθητη νίκη.

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πλανήτη, Τιμπό Κουρτουά, έκανε ξανά την εμφάνιση του και στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης κράτησε άθικτη την εστία της ομάδας του, αποκρούοντας πέναλτι του Ντέιβις. Στην δύση του πρώτου μέρους έκανε την εμφάνιση του ο Μίτσι Μπατσουαγί πετυχαίνοντας το 29ο γκολ του με την πατρίδα του, χαρίζοντας έτσι στο Βέλγιο τη νίκη. Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί καν η αρωγή του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της καριέρας του.

Κοινώς, υπάρχει μία ομάδα με συνοχή της οποία οι παίκτες που γνωρίζονται μια ποδοσφαιρική ζωή, καθώς έξι εξ αυτών (Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρόινε), ξεκίνησαν προ οκταετίας βασικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ένα σύνολο διψασμένο... χωρίς καμία συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ, το οποίο φαινόταν να έχει περισσότερο πάθος, αλλά εν τέλει να μη τα καταφέρνει.

Έτσι το αρνητικό ρεκόρ του Καναδά συνεχίζει να κυριαρχεί, σαν βάρος στις φανέλες των παικτών. Όπως τελείωσε η παρουσία τους στην προηγούμενη διοργάνωση που πήραν μέρος (Μεξικό 1986), έτσι ξεκίνησε και αυτή του Κατάρ, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην έχει σκοράρει ποτέ σε αναμέτρηση τελικής φάσης. Έτσι έφτασε συνολικά τα τέσσερα άσφαιρα παιχνίδια, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η Ελλάδα και η Βολιβία.

Άσχημο ποδόσφαιρο δεν έπαιξαν οι Βορειοαμερικάνοι, ωστόσο χρειάζονται πολλά περισσότερα από τον ενθουσιασμό που τους διακατέχει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν ζημιές τόσο στην Κροατία όσο και στο Μαρόκο.

 

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης