Μουντιάλ 2022

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Μία ομάδα υπήρχε στο χορτάρι, κι όμως… έχασε! (video)

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Μία ομάδα υπήρχε στο χορτάρι, κι όμως… έχασε! (video)

Το Βέλγιο κατάφερε να πάρει τη νίκη στο πρώτο του ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως απογοήτευσε κατάφορα με την απόδοσή του. Εν αντιθέσει ο Καναδάς πάλεψε, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως έπεσε πάνω στον φανταστικό Κουρτουά, που έκανε τα πάντα για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Σχετικά Άρθρα

Ο Καναδάς στην επιστροφή του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 36 χρόνια και τη διοργάνωση στο Μεξικό, αντιμετώπισε το Βέλγιο για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, ηττήθηκε με σκορ 1-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν απογοητευτικοί, όμως εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ένα κενό στην άμυνα των αντιπάλων τους και με... προστάτη τον Κουρτουά (που έπιασε πέναλτι), κατόρθωσαν να πάρουν το τρίποντο.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους «οιωνούς» για το Βέλγιο, όμως ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο. Οι ποδοσφαιριστές του Καναδά μπήκαν στο ματς αποφασισμένοι για να σκοράρουν και η πίεση τους τους χάρισε μια μοναδική ευκαιρία για να συμβεί αυτό. Στο 10’ ο Καράσκο έκανε χέρι μέσα εντός περιοχής και ο Αφρικανός ρέφερι, Σικάζουε καταλόγισε πέναλτι, μετά τη χρήση του βίντεο. Ο Αλφόνσο Ντέιβις ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τιμπό Κουρτουά επέλεξε σωστά τη γωνία και με περίσσεια άνεση απέκρουσε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.


Έτσι, οι Καναδοί σπατάλησαν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για προηγηθούν, ενώ στη συνέχεια απείλησαν εκ νέου στο 16΄ με τον Χόιλετ και στο 30’ με τον Τζόνστον, με τον Κουρτουά να δείχνει ανίκητος.

Το Βέλγιο σε ένα ολόκληρο ημίχρονο είχε τεράστιο πρόβλημα να δημιουργήσει παιχνίδι, κάτι που αποτυπώνεται έντονα στην εικόνα που είχε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σε αυτό το 45λεπτο. Παρόλα αυτά, η τύχη… χαμογέλασε στους «κόκκινους διαβόλους» στο 44’, όταν από μια φανταστική βαθιά μπαλιά του Αλντεβάιρελντ, ο Μίτσι Μπατσουαγί βρέθηκε σε θέση για γκολ και δεν αστόχησε.


Δύο λεπτά μετά το προβάδισμα των Βέλγων, ο Μπιουκάναν έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Λαρέγια, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, όμως η επαφή του με την μπάλα ήταν κακή και αυτή κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Καναδάς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Βέλγους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και να αρκούνται στη δημιουργία ευκαιριών μέσω αντεπιθέσεων. Η ομάδα της Βορείου Αμερικής ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις κοντά σε κάποιο γκολ, με τις περισσότερες επιθέσεις να ολοκληρώνονται με μακρινά ή άστοχα σουτ. Στο 80' ο Λάριν με μια κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει τον Κουρτουά, όμως εκείνος και πάλι αρνήθηκε να δεχθεί γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, που μπορεί να είχε νικητές τους Βέλγους, όμως αναμφίβολα οι Καναδοί ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βέλγιο (Μαρτίνεζ): Κουρτουά, Ντεντόνκερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Καστάνιε, Βίτσελ, Τίλεμανς (46' Ονάνα), Καράσκο (46' Μενιέ), Ντε Μπρόινε, Αζάρ (62' Τροσάρ), Μπατσουαγί (78' Οπέντα).

Καναδάς (Χέρντμαν): Μπόριαν, Τζόνστον, Βιτόρια, Μίλερ, Εουστάκιο (81' Οσόριο), Χόιλετ (58' Λάριν), Μπιουκάναν (81' Μίλαρ), Χάντσινσον (58' Κονέ), Ντέιβις, Ντέιβιντ, Λαρέγια (74' Αντεκούγκμπι).

Η φώτο του αγώνα

Η επέμβαση του Τιμπό Κουρτουά στην εκτέλεση πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις κράτησε «όρθιο» το Βέλγιο και σαφώς βοήθησε στα μέγιστα για να αποφύγει την γκέλα!

FiRX4V5XEAMsfYv.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης