Μουντιάλ 2022

«Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο»: Ο 39χρονος Χάντσινσον ξεκινά βασικός σε αγώνα Μουντιάλ!

«Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο»: Ο 39χρονος Χάντσινσον ξεκινά βασικός σε αγώνα Μουντιάλ!

Ο αρχηγός του Καναδά, Ατίμπα Χάτσινσον, γίνεται ο γηραιότερος, μη-τερματοφύλακας, ποδοσφαιριστής που ξεκινά βασικός σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ηλικία 39 ετών!

Η εθνική ομάδα του Καναδά επέστρεψε σε τελική φάση Μουντιάλ μετά το 1986 και τη διοργάνωση στο Μεξικό. Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, οι Βορειο-Αμερικάνοι αντιμετωπίζουν το Βέλγιο και ανάμεσα στους 11 ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην σέντρα του μας, ήταν ο Ατίμπα Χάντσινσον. Το μοναδικό μέλος στο ρόστερ του Καναδά, που ήταν γεννημένος το ’86 όταν και η χώρα του έκανε ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Πλέον, ως αρχηγός των «Maple Leaf» ηγείται την προσπάθεια για μια διάκριση στο Κατάρ, ενώ σπάει και ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο Χάντσινσον σε ηλικία 39 ετών, 9 μηνών και 15 ημερών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινά βασικός σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς να αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Πριν από αυτόν, τα «σκήπτρα» κρατούσε ο Αργεντίνος Ανχέλ Λαμπρούνα (39 ετών, 8 μηνών και 18 ημερών), ενώ ο Ροζέ Μιλά το 1994 είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο σε ηλικία 42 ετών και 39 ημερών.

Φυσικά, ο γηραιότερος που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ είναι ο Αιγύπτιος τερματοφύλακας, Εσάμ Ελ-Χανταρί, που υπερασπίστηκε την εστία της χώρας του στη διοργάνωση του 2018 κόντρα στην Σαουδική Αραβία.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης