Μουντιάλ 2022

Ισπανία: 9+1 ιστορικά ρεκόρ με την υπογραφή των Γκάβι και Λούις Ενρίκε (video)

Ισπανία: 9+1 ιστορικά ρεκόρ με την υπογραφή των Γκάβι και Λούις Ενρίκε (video)
Υπερηχητική Ισπανία στην πρεμιέρα της στο Κατάρ, όπου διέσυρε την Κόστα Ρίκα με 7-0 και κατέρριψε πλήθος ιστορικών ρεκόρ. Απόλυτοι πρωταγωνιστές της βραδιάς, ο μικρός μάγος Γκάβι, αλλά και ο Λούις Ενρίκε που κλείνει τα αυτιά στους επικριτές του.

Ιστορική βραδιά για την φούρια ρόχα στην εναρκτήρια αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, όπου πέτυχε νούμερα που ζαλίζουν και παράλληλα εκθέτουν την Κόστα Ρίκα. Όλα τα φώτα έπεσαν στο πρόσωπο του έφηβου Γκάβι, αν και το αποτέλεσμα ήταν ομαδικής δουλειάς... γεγονός που πιστώνεται στο σύνολο που έφτιαξε ο Λούις Ενρίκε, ο οποίος και τι δεν άκουσε για τις επιλογές του αναφορικά με την αποστολή.

 

Όλα τα ρεκόρ της Ισπανίας

1. Πέτυχε την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της στην ιστορία του Μουντιάλ (7-0). Προηγούμενη ήταν αυτή απέναντι στην Βουλγαρία το 1998, όταν επικράτησε με σκορ 6-1.

2. Κατέγραψε τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες (573) σε ένα ημίχρονο. Η προηγούμενη ομάδα που κατείχε το ρεκόρ είναι η Γερμανία, με τις 422 που σημείωσε την ίδια μέρα απέναντι στην Ιαπωνία.

3. Πέτυχε τις περισσότερες επιτυχημένες μεταβιβάσεις σε αναμέτρηση του θεσμού (976). Παράλληλα τελείωσε τον αγώνα με την υψηλότερη κατοχή που έχει σημειωθεί ποτέ (91,8%).

4. Έγινε η πρώτη ομάδα των τελευταίων έξι δεκαετιών που παρατάσσει την ενδεκάδα της με δύο έφηβους (Γκάβι και Πέδρι). Η προηγούμενη ήταν η Βουλγαρία το 1962.

5. Υποχρέωσε την Κόστα Ρίκα σε μηδέν τελικές στην εστία του Ουνάι Σιμόν. Αρνητικό ρεκόρ που κατείχε η ίδια η ομάδα των Νάβας και Κάμπελ από το 1990 απέναντι στην Βραζιλία.

6. Το γκολ που πέτυχε ο Ντάνι Όλμο αποδείχθηκε ιστορικό καθώς σήμανε το 100ο της Ισπανίας στο Μουντιάλ, όντας μόλις η έκτη ομάδα που φτάνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων.

7. Ο Γκάβι έγινε ο νεότερος Ισπανός ποδοσφαιριστής που ξεκινάει σε βασική ενδεκάδα Παγκοσμίου Κυπέλλου (18 ετών και 110 ημερών).

8. Παράλληλα έγινε ο νεότερος σκόρερ της «φούρια ρόχα» στην ιστορία του θεσμού, ενώ τοποθετήθηκε στην θέση Νο3 με τους μικρότερους ηλικιακά σκόρερ των Μουντιάλ (από πάνω του οι Πελέ και Ρόσας).

9. Ο Φεράν Τόρες έγινε μόλις ο τρίτος Ισπανός που πετυχαίνει ντοπιέτα στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μπαίνοντας στο κλειστό κλαμπ των Ιραραγκόγι (1934) και Βίγια (2006).

10. Στο πρώτο ημίχρονο οι ΛαπόρτΡόδριΤζόρντι Άλμπα και Μπουσκέτς πραγματοποίησαν ατομικά περισσότερες πάσες απ' όσες ολόκληρη η Κόστα Ρίκα μαζί (71).

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης