Μουντιάλ 2022

Ισπανία - Κόστα Ρίκα 7-0: Ασύλληπτη «Φούρια Ρόχα» με τον Γκάβι να γράφει ιστορία (vid)

Ισπανία - Κόστα Ρίκα 7-0: Ασύλληπτη «Φούρια Ρόχα» με τον Γκάβι να γράφει ιστορία (vid)
Εύκολα έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ 2022 η Ισπανία, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να επικρατεί με 7-0 της Κόστα Ρίκα στην πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου.
Ένα πολύ εύκολο απόγευμα είχε η Ισπανία κόντρα στην Κόστα Ρίκα για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Μουντιάλ. Με σκορ 7-0 οι Ισπανοί πανηγύρισαν το τρίποντο στο «Al Thumama Stadium» και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε συνδυασμό με την ήττα της Γερμανίας από την Ιαπωνία, είναι το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Η Κόστα Ρίκα δέχθηκε σε ένα παιχνίδι, όσα γκολ είχε δεχθεί στα προηγούμενα δύο Μουντιάλ. Μία βραδιά που σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν σύντομα όλοι.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι Ισπανοί θέλανε να δείξουνε την υπεροχή τους. Μόλις στο 11' ο Ντάνι Όλμο μετά από πάσα του Γκάβι (η οποία κόντραρε στον Κάλβο), βρέθηκε απέναντι στον Κέιλορ Νάβας, κατέβασε υπέροχα την μπάλα και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ.


Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ζόρντι Άλβα έβγαλε μία σέντρα με το αριστερό μες στη μεγάλη περιοχή της Κόστα Ρίκα. Ο Μάρκος Ασένσιο έκανε εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα και με ένα αριστερό σουτ έκανε το 2-0 στο 21'.

Πρώτο του γκολ με το εθνόσημο μετά από τέσσερα χρόνια, με τελευταίο του τέρμα να είναι το 2018 κόντρα στην Κροατία για το Nations League.

 

 Όπως και το δεύτερο τέρμα, έτσι και το τρίτο ακολούθησε ένα δεκάλεπτο μετά το προηγούμενο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Μοχάμεντ Αμπντουλά, καταλόγισε πέναλτι με τον Φεράν Τόρες να εκτελεί εύστοχα από την «άσπρη βούλα» και να διαμορφώνει το 3-0, σκορ που ήταν και τελικό στο πρώτο μέρος.


Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια όρεξη. Στο 54' ο Φεράν Τόρες εκμεταλλεύτηκε μία λάθος έξοδο του Κέιλορ Νάβας και με ένα αριστερό πλασέ, πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Κοσταρικανό τερματοφύλακα και έκανε το 4-0.



Η Κόστα Ρίκα δεν μπόρεσε να πιέσει σε κανένα μέρος του παιχνιδιού την Ισπανία με τους τυπικά γηπεδούχους να κάνουν πέντε τα τέρματά τους με τον Γκάβι στο 74'. Ένα ιστορικό γκολ, καθώς ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ισπανίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γκολ του Γκάβι όμως δεν ήταν και το τελευταίο του ματς, Οι Ισπανοί δεν σταμάτησανε να πιέζουν ψηλά, με τον Κάρλος Σολέρ να βρίσκεται και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα και να κάνει το 6-0.




Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως ήρθε από τον Άλβαρο Μοράτα. Ο στράικερ της Ισπανίας, έβαλε και αυτός γκολ και στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 7-0.

Η φωτογραφία του αγώνα:
εικόνα_Viber_2022-11-23_20-12-15-0411_-_Αντιγραφή.jpg

Ο Γκάβι φιλάει το εθνόσημο και πανηγυρίζει ένα γκολ με το οποίο έγραψε ιστορία. Έγινε ο νεότερος παίκτης της Ισπανίας και ο τρίτος νεότερος στην ιστορία του Μουντιάλ που βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.



Οι ενδεκάδες:

Ισπανία 
(Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αζπιλικουέτα, Ροντρίγκο, Λαπόρτ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Πέδρι, Γκάβι, Ντάνι Όλμο, Φεράν Τόρες, Ασένσιο

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Φούλερ, Μπόργκες, Ντουάρτε, Κοντρέρας, Οβιέδο, Μπένετ, Κάμπελ, Κάλβο, Μαρτίνεζ, Τεχέντα





www.bnsports.gr






Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης