Μουντιάλ 2022

Γερμανία: Πρώτη φορά δύο διαδοχικές ήττες σε πρεμιέρα Μουντιάλ! (video)

Γερμανία: Πρώτη φορά δύο διαδοχικές ήττες σε πρεμιέρα Μουντιάλ! (video)

Η Γερμανία υπέστη ήττα-σοκ με 1-2 και μάλιστα με ανατροπή από την Ιαπωνία. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Σόκαρε τη Γερμανία η Ιαπωνία στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Οι «Σαμουράι» πέτυχαν μία σπουδαία ανατροπή, επικρατώντας με 2-1, με αποτέλεσμα η «μάνσαφτ» να δεχτεί για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση την ήττα στην πρώτη αγωνιστική. Μάλιστα, κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο θεσμό!

To 2018, στο Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί στη Ρωσία, οι Γερμανοί είχαν ηττηθεί από το Μεξικό στην πρεμιέρα με 1-0. Παρά το γεγονός ότι στον επόμενο αγώνα επικράτησαν της Σουηδίας με 2-1, στην τελευταία στροφή των ομίλων δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νότιας Κορέας, χάνοντας 2-0, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας από την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η έτερη φορά που είχε δεχθεί ήττα στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν το 1982 στην Ισπανία. Τότε, η Αλγερία ήταν η ομάδα που κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της (Δυτικής τότε) Γερμανίας, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης. Μάλιστα, όχι μόνο προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αλλά έφτασε και μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ιταλία με 3-1.

Αυτή αποτελεί μόλις την τρίτη φορά, λοιπόν, που η Γερμανία ξεκινά στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου με ήττα. Το παρελθόν, προς το παρόν, είναι… μοιρασμένο ως προς την επιτυχία της στη συνέχεια του θεσμού και αναμένουμε με προσμονή το κοντινό μέλλον, για να δούμε προς τα πού θα «γείρει η πλάστιγγα»!


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης