Μουντιάλ 2022

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Οι «σαμουράι» μίλησαν στο τέλος και σόκαραν τη Μάνσαφτ!

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2: Οι «σαμουράι» μίλησαν στο τέλος και σόκαραν τη Μάνσαφτ!
Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2022 είναι γεγονός, καθώς οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για την Γερμανία να πάθει...Αργεντινή! Η Ιαπωνία πέτυχε τεράστια ανατροπή και νίκησε με 2-1 την Μάνσαφτ, η οποία δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στο Khalifa International Stadium οι «σαμουράι» της Ιαπωνίας τιμώρησαν την αναποτελεσματικότητα των Γερμανών και έφεραν τα πάνω κάτω στον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης!

Πέτυχαν σπουδαία ανατροπή (2-1) με πρωταγωνιστές δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο… γερμανικό πρωτάθλημα, τους Ρίτσου Ντοάν και Τακούμα Ασάνο!



Στο 7ο λεπτό οι Ιάπωνες αιφνιδίασαν πρώτοι, πετυχαίνοντας γκολ με τον Μαέντα, το οποίο ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού.

Η πρώτη σοβαρή απειλή από πλευράς Γερμανών ήρθε από κόρνερ στο 15’, όταν ο Ρίντιγκερ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα η Μάνσαφτ απείλησε ξανά με δυνατό σουτ του Κίμιχ, το οποίο έδιωξε ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας προς τον εκτεθειμένο Γκιντογάν.

Η ασφυκτική πίεση των Γερμανών απέδωσε καρπούς στο 33’ με τον Γκιντογάν να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ιδιαίτερα δραστήριος Ράουμ.

Η Γερμανία βρήκε ξανά δίχτυα στο 45+5', όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Ο Κίμιχ σούταρε εκτός περιοχής, ο Γκόντα απέκρουσε, ο Γκνάμπρι πήρε το ριμπάουντ και γύρισε προς τον Χάβερτς που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.



Στο… ρελαντί συνέχισαν και στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μουσιάλα στο 50’, ο οποίος πέρασε όποιον βρέθηκε στο διάβα του, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Γκόντα.

Δοκάρι για την Μάνσαφτ στο 60ο λεπτό. Ο Γκιντογάν πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας.

Η Ιαπωνία προειδοποίησε στο 73’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Νόιερ να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ίτο.

Οι «σαμουράι» έφεραν τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση στο 75’ με τον Ρίτσου Ντοάν να τιμωρεί την ξαφνική χαλάρωση των Γερμανών κάνοντας το 1-1. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.



Όμως, το δεύτερο και μεγαλύτερο σοκ για την ομάδα του Φλικ ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα με θύτη τον Ασάνο

Ένα γέμισμα από την άμυνα βρήκε τον εξτρέμ της Μπόχουμ που έφυγε από δεξιά στην πλάτη της άμυνας, έκάνε εκπληκτικό κοντρόλ,και έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή εκτελώντας τον Νόιερ στην κλειστή του γωνία.



Οι Γερμανοί «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 90+5' με το σουτ του Γκορέτσκα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή να καταλήγει άουτ «ξυστά» από το δοκάρι!


Οι ενδεκάδες :

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογάν, Μίλερ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι, Χάβερτζ

Ιαπωνία (Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο, Εντό, Τανάκα, Ιτο, Καμάντα, Κούμπο, Μαέντα


Η φωτογραφία του αγώνα

Το δικό τους μύνημα έστειλαν οι ποδοσφαιριστές της Μάνσαφτ στην ομαδική φωτογράφιση πριν τη σέντρα


FiQDeehX0AUbvxO.jpg

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης