Μουντιάλ 2022

Ισοπαλία... μαχαιριά για την Κροατία στην πρεμιέρα, «οιωνός» αποκλεισμού! (video)

Ισοπαλία... μαχαιριά για την Κροατία στην πρεμιέρα, «οιωνός» αποκλεισμού! (video)
Η Κροατία δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το... δεξί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και σύμφωνα με την παράδοσή της, πρέπει να ανησυχεί!
Σχετικά Άρθρα
Ένα άχαρο 0-0 (23/11) μας επιφύλασσε η αναμέτρηση της Κροατίας με το Μαρόκο, στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η «παρέα» του Μόντριτς έχασε την ευκαιρία να θέσει από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» και όσο κι αν το «κακό» μοιάζει μικρό, με δύο αναμετρήσεις να ακολουθούν, η παράδοση «μεγαλώνει» το πρόβλημα!

Από το Μουντιάλ του 1998 κι έπειτα, το πρώτο που η Κροατία πήρε μέρος ως αυτόνομη εθνική ομάδα, έχει συμμετάσχει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα, μαζί με το φετινό. Όσες φορές δεν έκανε πρεμιέρα με το... δεξί, δεν κατάφερε να προχωρήσει από τη φάση των ομίλων!

 
Η αρχή έγινε στα γήπεδα της Άπω Ανατολής το 2002, όταν ηττήθηκε από το Μεξικό με 1-0. Η «κατάρα» συνεχίστηκε το 2006 στη Γερμανία, όταν έχασε με 1-0 από τη Βραζιλία και στην επιστροφή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, εν έτει 2014, έμεινε ξανά εκτός ομίλων, μετά την ήττα της με 3-1 από τη διοργανώτρια, «σελεσάο».

Όπως γίνεται αντιληπτό, από τη μία έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει χαρούμενη, γιατί διατήρησε ανέπαφη την εστία της, για 2η συνεχόμενη πρεμιέρα σε Μουντιάλ. Από την άλλη, το γεγονός πως δεν κέρδισε, εμπνέει ανησυχία.

Μενει να φανεί, κόντρα σε Καναδά (27/11, 18:00) και Βέλγιο (01/12, 17:00), αν θα «σπάσει» την... κατάρα. Έργο, διόλου εύκολο.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης