Μουντιάλ 2022

Μαρόκο - Κροατία 0-0: Δεν έπεισαν και «κόλλησαν» στο μηδέν! (video)

Μαρόκο - Κροατία 0-0: Δεν έπεισαν και «κόλλησαν» στο μηδέν! (video)
Τρίτη «λευκή» ισοπαλία στο Μουντιάλ του Κατάρ, με το Μαρόκο και την Κροατία να μένουν στο 0-0 και να μοιράζονται αμφότεροι από έναν βαθμό. Οι φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν «έπεισαν» με την εμφάνιση τους, με τους Μαροκινούς από την άλλη να μην απειλούν ποτέ επί της ουσίας.

Όλα στο μηδέν στο Αλ Μπάιτ Στέιντιουμ, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τις ευκαιρίες που σημειώθηκαν εκατέρωθεν να είναι ελάχιστες. Με το σημερινό αποτέλεσμα, Κροατία και Μαρόκο αφήνουν «ανοικτούς λογαριασμούς» στον ομιλό τους, με το σασπένς να μεταφέρεται στις επόμενες αγωνιστικές.

Στο πρώτο μέρος οι Κροάτες υπερείχαν ελαφρώς του αντιπάλου τους, χωρίς ωστόσο να παίρνουν ιδιαίτερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Πρώτη καλή στιγμή για το σύνολο του Ντάλιτς αποτέλεσε το μακρινό σουτ του Πέρισιτς στο 17', το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόνο. Η συνέχεια βρήκε το Μαρόκο να προσπαθεί να απειλήσει, με την Κροατία από την άλλη να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να αμύνεται αποτελεσματικά. 



Το χαμηλό τέμπο και οι λιγοστές συγκινήσεις συνεχίστηκαν μέχρι και τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, εκεί όπου οι Κροάτες έφτασαν δύο φορές μια... «ανάσα» από το γκολ. Στο 45+1 ο Βλάσιτς με πλασέ από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόνο, με τον Μόντριτς ένα λεπτό αργότερα να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ στην επαναφορά και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τις ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες. 



Στην επανάληψη αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν πιο δυνατά, με την κεφαλιά-ψαράκι του Μαζραουί (51') και την επέμβαση του Μπόνο (52') να αποτελούν τις πρώτες χαρακτηριστικές στιγμές στο δεύτερο μέρος. Παρά την αναγκαστική αλλαγή του Μαζραουί λόγω τραυματισμού (60') οι Μαροκινοί ανέβασαν «στροφές» και απείλησαν στο 65', με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει με τις γροθιές το ευθύβολο σουτ του Χακίμι.


Ο Ζλάτκο Ντάλιτς βλέποντας την ομάδα του να υστερεί στη δημιουργία «έριξε» στο παιχνίδι τον δικό μας παλιό γνώριμο Μάρκο Λιβάγια, καθώς ο Κράμαριτς δεν πρόσφερε ιδιαίτερα με την παρουσία του. Η είσοδος του στο παιχνίδι ωστόσο δεν άλλαξε και πολλά, με την Κροατία να συνεχίζει χωρίς «φαντασία» μέχρι και το τελικό σφύριγμα. Οι Μαροκινοί με τη σειρά τους, παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησαν, φάνηκαν εξίσου στερημένοι από ιδέες και έμπνευση, με το 0-0 ως εκ τούτου να παραμένει μέχρι το τέλος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΡΟΚΟ
 (Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (60' Ατιγιάτ), Σάις, Οζέρ, Άμραμπατ, Ουναχί (81' Σαμπιρί), Αμαλά, Μπουφάλ (66' Εζαλζουλί), Ζιγές, Εν Νεσιρί (81' Χαμέντ Αλά)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ντάλιτς):  Λιβάκοβιτς, Γκβάρντιολ, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Σόσα, Πέρισιτς (90' Όρσιτς), Κόβατσιτς (79' Μάγερ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Βλάσιτς (46' Πάσαλιτς), Κράμαριτς (71' Λιβάγια)

Η φωτογραφία του αγώνα:

mazraoui_1.webp

Η εντυπωσιακή κεφαλιά-ψαράκι του Μαζραουί λίγα λεπτά πριν τον τραυματισμό του και την αναγκαστική αλλαγή.



Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης