Μουντιάλ 2022

Γαλλία - Αυστραλία 4-1: Πάρτι πρεμιέρας για τους «τρικολόρ» με… ιστορικό Ζιρού! (video)

Γαλλία - Αυστραλία 4-1: Πάρτι πρεμιέρας για τους «τρικολόρ» με… ιστορικό Ζιρού! (video)

Ξεκίνημα με το δεξί για την παγκόσμια πρωταθλήτρια! Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Γαλλία ήταν σοβαρή έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Αυστραλίας εύκολα με 4-1, αρχίζοντας ιδανικά την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της. Έγραψε ιστορία ο Ολιβιέ Ζιρού, φτάνοντας τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των Γάλλων σκόρερ όλων των εποχών!

Η Γαλλία δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πρεμιέρα της κόντρα στην Αυστραλία και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, επικράτησε με 4-1 των «καγκουρό», ξεκινώτας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια για να υπερασπιστεί τον τίτλο της! Ο άσος της Μίλαν έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 51 γκολ με το εθνόσημο, όσα δηλαδή και ο Τιερί Ανρί, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ της Γαλλίας!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ψυχρολουσία για τους Γάλλους καθώς μόλις στο 10’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ! Ο Λέκι με μία φοβερή ντρίπλα ξεπέρασε το εμπόδιο του Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος είχε άσχημο πέσιμο και βγήκε με αναγκαστική αλλαγή, και με μία όμορφη σέντρα βρήκε τον Γκούντγουιν στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Λορίς για το 1-0 των «καγκουρό»!

Μετά το σοκ από το γκολ των Αυστραλών αλλά και τον άσχημο τραυματισμό του Λούκας Ερναντέζ, οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν αρκετά τους αντίπαλούς τους για να φτάσουν στην ισοφάριση, η οποία και ήρθε. Στο 27’ ο Τέο Ερναντέζ θα κάνει μία γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής του Ράιαν και ο Ραμπιό με ωραία κεφαλιά θα κάνει το 1-1 για την ομάδα του!

Η ισοφάριση έφτιαξε την ψυχολογία των «τρικολόρ», οι οποίοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Ραμπιό σέρβιρε στον Ολιβιέ Ζιρού, με τον επιθετικό της Μίλαν να σκοράρει από κοντά και να φέρει «τούμπα» το ματς!

Η Αυστραλία λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-2 αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ιρβάιν και σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από την κεφαλιά του.

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας μονόλογος των Γάλλων, οι οποίοι έκαναν ότι ήθελα στο ματς. Στο 68’ ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε σεφτέ στα γκολ, όταν έπειτα από σέντρα του Ντεμπελέ, «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας των Αυστραλών και με κίνηση φορ έκανε το 3-1 με ωραία κεφαλιά!

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ολιβιέ Ζιρού ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, γράφοντας ιστορία! Το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι ήταν το 51ο στην καριέρα του με το εθνόσημο, πράγμα που σημαίνει ότι έπιασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των all time σκόρερ της εθνικής ομάδας! Κάπως έτσι, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο φετινό Μουντιάλ!


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γαλλία (Nτιντιέ Ντεσάν): Γιορίς - Παβάρ (89' Κουντέ), Λ. Ερναντέζ (13' Τ. Ερναντέζ), Ουπαμεκανό, Κονατέ - Τσουαμενί (77' Φοφανά), Ραμπιό - Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (77' Κομάν) - Ζιρού (89' Τουράμ)

Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν - Άτκινσον (85' Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλς - Μόουι, ΜακΓκρί (73' Μαμπίλ), Άιρβιν (85' Μπακούς) - Γκούντγουϊν (74' Κουόλ), Λέκι, Ντιουκ (56' Κάμινγκς)


Η φωτογραφία του αγώνα

Η στιγμή που ο Ολιβιέ Ζιρού σκοράρει και πιάνει τον Τιερί Ανρί στην κορυφή των σκόρερ της Γαλλίας ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή του αγώνα.

FiMg_-fXwAAe9rP.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης