Μουντιάλ 2022

Εθνική Ισπανίας με «άρωμα» Μπαρτσελόνα!

Εθνική Ισπανίας με «άρωμα» Μπαρτσελόνα!

Οι επιλογές του Λουίς Ενρίκε για το Μουντιάλ του Κατάρ έχουν έντονο «μπλαουγκράνα» στοιχείο.

Πριν από μερικές ημέρες (11/11) ο Λουίς Ενρίκε έκανε γνωστή την τελική 26αδα που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για να εκπροσωπήσει την Ισπανία.

Έκπληξη αποτέλεσε η απουσία του Νταβίντ Ντε Χέα ενώ και ο Σέρχιο Ράμος «κόπηκε» από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της «ρόχα».

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα πάντως, τίμησε το «σπίτι» του, αφού κάλεσε 7 ποδοσφαιριστές των Καταλανών.

Η παλιά και η νέα γενιά!

Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα δε θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές του Ενρίκε. Αν και η πορεία τους δείχνει -και είναι- πτωτική, η τεράστια εμπειρία τους θα βοηθήσει.

Τόσο ο Μπουσκέτς όσο και ο Άλμπα έχουν πάμπολλες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Και οι δύο συνεχίζουν να είναι στις βασικές επιλογές του Τσάβι, σε μια πρωτοπόρο αλλά όχι έτοιμη για μεγάλα πράγματα Μπαρτσελόνα.

Πάντως αυτά τα μεγάλα πράγματα δε θα αργήσουν, καθώς από…πίσω έρχεται σπουδαία «φουρνιά». Πέδρι και Γκάβι, τα δύο «διαμάντια» των Καταλανών είδαν τα ονόματά τους στη λίστα του Ενρίκε και ετοιμάζουν βαλίτσες. Οι δυο πιο πρόσφατοι κάτοχοι του βραβείου “Golden boy”.

Για τον Πέδρι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δείξει στο χορτάρι το ποιος είναι και δίκαια έχει πάρει φανέλα βασικού σπίτι του. Ο Γκάβι ακολουθεί τα χνάρια του.

Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιρικής, ακούραστος και με άριστη τεχνική κατάρτιση. Τα στοιχεία δηλαδή που χρειάζεται τόσο η Μπάρτσα όσο και η εθνική Ισπανίας. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο λοιπόν θα δούμε «αλλαγή σκυτάλης» της παλιάς με τη νέα γενιά!

Η εμπειρία στην Αγγλία και ο Φάτι!

Έρικ Γκαρσία, Φεράν Τόρες και Άνσου Φάτι συμπληρώνουν αυτή την «επτάδα» της Μπαρτσελόνα που θα εκπροσωπήσει τη «ρόχα» στο Κατάρ.

Οι δύο πρώτοι, αφού «φοίτησαν» στην περίφημη «Λα Μασία», έφυγαν για το…αγροτικό τους. Συναντήθηκαν στο Μάντσεστερ, στη «μπλε» πλευρά αυτού, με προπονητή έναν άλλο… «μπλαουγκράνα», τον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Αμφότεροι «πήραν» την εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ, και επέστρεψαν στο συλλόγο που ανδρώθηκαν. Μάλιστα για τον Φεράν Τόρες ο Τσάβι πίεσε αρκετά τη διοίκηση Λαπόρτα ώστε να τον φέρει πίσω στο «Καμπ Νόου».

Ο τρίτος, ο Άνσου Φάτι είναι το κλασικο παράδειγμα του ταλαντούχου αθλητή που μαθαίνει τα «μυστικά» της ομάδας στις ακαδημίες και εν συνεχεία τα εφαρμόζει με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας.

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας που έκλεισε τα 20, ωστόσο νιώθεις πως παίζει χρόνια. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός πως μόλις από τα 16 του πήρε «ευκαιρίες» με τους «μεγάλους».

Ένας πολύ ταλαντούχος εξτρέμ που όμως έως τώρα έχει σταθεί άτυχος με τους αρκετούς -για την ηλικία του- τραυματισμούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει.

Πως θα βοηθήσουν την εθνική;

Σίγουρα δεν θα είναι και οι επτά στις πρώτες επιλογές του Ενρίκε. Εκτός από τον Πέδρι και τον Μπουσκέτς, τους οποίους ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί βασικούς «πυλώνες» στο παιχνίδι της ομάδας, όλοι οι άλλοι παίζονται.

Ο Άλμπα είναι πιθανό να βρίσκεται στο αριστερό άκρο της άμυνας ώστε να βοηθήσει με τα «πατήματά» του στην αντίπαλη περιοχή. Ο Έρικ θα δώσει «μάχη» για μια θέση στο κέντρο της άμυνας.

Για τον Γκάβι τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ο Ενρίκε έδειξε να τον εμπιστεύεται στα παιχνίδια του “Nations League” αλλά το Μουντιάλ είναι μια άλλη υπόθεση. Είναι βέβαιο πάντως πως θα αποτελεί μέλος του ροτεισον.

Φάτι και Τόρες θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Είναι και οι δύο ποδοσφαιριστές που εκτιμά ο «Λούτσο» και μπορεί να βασιστεί πάνω τους. Ο Φάτι με την ικανότητα στο «ένας με έναν» μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα ενώ ο Τόρες γνωρίζει καλά πως να «τραβάει» παίκτες και να δημιουργεί διαδρόμους.

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης