Μουντιάλ 2022

Μεξικό - Πολωνία 0-0: Μέγας Οτσόα, μοιραίος Λεβαντόφσκι και «ανάσα» για την... Αργεντινή (video)

Μεξικό - Πολωνία 0-0: Μέγας Οτσόα, μοιραίος Λεβαντόφσκι και «ανάσα» για την... Αργεντινή (video)
Μεξικό και Πολωνία μοιράστηκαν από έναν βαθμό στη Ντόχα, με την αναμέτρηση να λήγει με σκορ 0-0, σε μία αναμέτρηση με έντονες συγκινήσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «Τρικολόρ» ο Γκιγιέρμο Οτσόα, ενώ στην αντίπερα όχθη μοιραίος κρίθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Δεύτερο διαδοχικό 0-0 μετά την αναμέτρηση της Δανίας με την Τυνησία, τρίτο φετινό χαμένο πέναλτι για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Οτσόα έγινε ο πρώτος Μεξικανός τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι σε Μουντιάλ από το 1966. Αποτέλεσμα που ευνοεί την Αργεντινή, η οποία δέχτηκε το πρωινό σοκ και την ήττα από την Σαουδική Αραβία με 2-1.

Πενιχρό το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο ομάδες που μέχρι τα μισά εξουδετέρωναν η μία την άλλη. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 26ο λεπτό, όταν ο Βέγκα του Μεξικού έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σέζνι.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «Ελ Τρι» ανέβασαν απόδοση και μάλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν, με την έλευση του 45ου λεπτού, όταν σουτ του Γκαγιάρδο από δύσκολη γωνία εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρο της Γιουβέντους.

 

Εντελώς διαφορετική η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, με την Πολωνία να ανεβάζει απόδοση και να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα 13 λεπτά μετά από την σέντρα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ανατράπηκε από τον Γκλικ, με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να καταλογίζει πέναλτι. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έστησε την μπάλα στα έντεκα μέτρα, αλλά η εκτέλεση του βρήκε τοίχος... απέναντι στον «εξαδάκτυλο» Οτσόα που έκανε ξανά την εμφάνιση του.

 

Λίγο αργότερα (64') ήρθε η ώρα του Μεξικού. Μία κεφαλιά του Χένρι Μάρτιν από απόσταση αναπνοής φάνηκε να καταλήγει στα δίχτυα, αλλά ο Σέζνι απόκρουσε ενστικτωδώς, κρατόνας την άμυνα του στο μηδέν.


Η φωτογραφία του αγώνα 

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την στιγμή του Γκιγιέρμο Οτσόα. Ο άνθρωπος των Παγκοσμίων Κυπέλλων για το Μεξικό κράτησε την ομάδα του ζωντανή, βάζοντας στοπ σε εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι.

ochoa.jpg

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

Μεξικό (Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες, Μόντες, Έκτορ Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71' Ροντρίγκες), Έντσον Άλβαρεζ, Τσάβες, Λοθάνο, Χένρι Μάρτιν (71' Χιμένεθ), Βέγκα (84' Αντούνια)

Πολωνία (Μιχνίεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Κιβιόρ, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Κ. Σιμάνσκι (72' Φρανκόφσκι), Ζιελίνκσι (87' Μίλικ), Ζαλέφσκι (46' Μπιέλικ), Λεβαντόφσκι

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης