Μουντιάλ 2022

Ουαλία: Ο… εθνικός ήρωας, Μπέιλ το πρώτο γκολ των «δράκων» σε Μουντιάλ μετά από 23.533 ημέρες! (video)

Ουαλία: Ο… εθνικός ήρωας, Μπέιλ το πρώτο γκολ των «δράκων» σε Μουντιάλ μετά από 23.533 ημέρες! (video)

Ποιος άλλος θα σκόραρε για την Ουαλία εκτός από τον Γκάρεθ Μπέιλ; Έστω και από το σημείο του πέναλτι, ο αρχηγός των «δράκων» βρήκε δίχτυα στην επιστροφή της χώρας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 64 χρόνια!

Σχετικά Άρθρα

23.533 ήμερες. Τόσες πέρασαν από την τελευταία φορά που η Ουαλία πανηγύρισε γκολ σε τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν στη διοργάνωση της Σουηδίας, το 1958, όταν Τέρι Μέντγουιν σημείωσε το γκολ που χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά στους «δράκους» απέναντι στην Ουγγαρία. Εκεί βέβαια, οι Βρετανοί έπεσαν πάνω στον πρωτοεμφανιζόμενο σε Μουντιάλ, Πελέ, ο οποίος μάλιστα τους απέκλεισε.

Έκτοτε, η Ουαλία δεν είχε κατορθώσει να προκριθεί ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα 64 χρόνια που μεσολάβησαν ήταν το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα σε δύο διαδοχικές παρουσίες εθνικής ομάδας σε τελική φάση της διοργάνωσης. Η επιστροφή της έγινε στο Κατάρ φέτος και ο Γκάρεθ Μπέιλ φρόντισε να μην… χαλάσει το πάρτι!

Ο αρχηγός των Ουαλών, έστω και με εκτέλεση πέναλτι, ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην χώρα του, στην πρεμιέρα απέναντι στις Η.Π.Α. του Τίμοθι Γουεά.

Το γκολ αυτό μάλιστα, ήρθε σε ένα ματς, που ο Γκάρεθ Μπέιλ, έφτασε στην κορυφή των συμμετοχών με το εθνόσημο της Ουαλίας. Συγκεκριμένα, ο επιθετικός των Λ.Α. Γκάλαξι συμπλήρωσε 109 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του, όσες έχει και ο συμπαίκτης του, Κρις Γκάντερ, που στο παιχνίδι κόντρα στις Η.Π.Α. παρέμεινε ωστόσο στον πάγκο. Μια ακόμη χρειάζεται για να μείνει... μόνος πρώτος, όπως άλλωστε είναι και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 41 γκολ!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης