Μουντιάλ 2022

Γουεά: Ο Τίμοθι θύμισε... Τζορτζ και πέτυχε όσα δεν κατάφερε ποτέ ο πατέρας του σε Μουντιάλ! (video)

Γουεά: Ο Τίμοθι θύμισε... Τζορτζ και πέτυχε όσα δεν κατάφερε ποτέ ο πατέρας του σε Μουντιάλ! (video)

Μπορεί ο Τζορτζ Γουεά να άφησε εποχή με τα κατορθώματά του στον χώρο του ποδοσφαίρου, όμως ο γιος του, Τίμοθι, σημείωσε δύο επιτεύγματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας του 1995 δεν μπόρεσε στην καριέρα του.

Αναμφίβολα, το να είσαι ο γιος ενός κατόχου Χρυσής Μπάλας είναι ένα «μεγάλο βάρος» που πρέπει να κουβαλάς στην ποδοσφαιρική καριέρα σου. Ο Τίμοθι Γουεά είναι μια τέτοια περίπτωση.

Το μήλο, λένε, ότι θα πέσει κάτω από τη μηλιά, οπότε αναπόφευκτα οι υιοί του Τζορτζ Γουεά κυνήγησαν το «όνειρο» στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο μικρότερος εξ αυτών, ο γεννηθείς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2000, Τίμοθι, ξεχώρισε για τις ικανότητες του στο χορτάρι και στα 22 χρόνια του, μπορεί πλέον να περηφανεύεται στο… οικογενειακό τραπέζι ότι ξεπέρασε σε κάτι τον πατέρα του.

FhiWAaNXwAAfI7F.jpg

Ο Τζορτζ Γουεά, που από το 2018 είναι ο Πρόεδρος της Λιβερίας, στο μακρινό 1995 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, κατακτώντας την Χρυσή Μπάλα. Μέχρι σήμερα παραμένει ο μοναδικός Αφρικανός που το έχει καταφέρει αυτό, ωστόσο στην σπουδαία καριέρα του δεν κατόρθωσε ποτέ να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική ομάδα της Λιβερίας. Μάλιστα, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία που δεν «γεύτηκε» αυτή τη χαρά.

Αντιθέτως, ο Τίμοθι στη διοργάνωση του Κατάρ έκανε πραγματικότητα αυτό το «όνειρο», ενώ το πήγε κι ένα βήμα… παραπέρα. Όχι, με τη Λιβερία βέβαια, αφού ο 22χρονος απέρριψε τόσο το κράτος της Αφρικής, όσο και τις Τζαμάικα, Γαλλία για χάρη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έτσι, στη διοργάνωση του 2022, ο Μπερχόλτερ του έδωσε φανέλα βασικού στην πρεμιέρα των Η.Π.Α. απέναντι στην Ουαλία και εκείνος το ξεπλήρωσε με… γκολ!

Με ένα πλασέ που θύμισε κατά πολύ τις ενέργειες του πατέρα του, ήταν εκείνος που «άνοιξε» το σκορ στο παιχνίδι στο 36ο λεπτό. Μπορεί ο Γκάρεθ Μπέιλ λίγο πριν το φινάλε να «έσωσε» την ισοπαλία για τους «δράκους», όμως ο Τίμοθι Γουεά θα έχει μια φοβερή ιστορία να διηγείται στο μέλλον, αφού έγινε ο πρώτος γιος κατόχου Χρυσής Μπάλας που σκοράρει σε Μουντιάλ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης