Μουντιάλ 2022

ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Ο Μπέιλ «τιμώρησε» την απειρία των εντυπωσιακών Αμερικανών (video)

ΗΠΑ – Ουαλία 1-1: Ο Μπέιλ «τιμώρησε» την απειρία των εντυπωσιακών Αμερικανών (video)

Ουαλία και ΗΠΑ μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο η καθεμία, χαρίζοντας μας ένα συναρπαστικό ματς και αποκόμισαν τον βαθμό της ισοπαλίας μετά την ισοφάριση του… εθνικού ήρωα των Ουαλών, Γκάρεθ Μπέιλ ,στο 82’.

Στο κατάμεστο «Αχμέν Μπιν Αλί Στέντιουμ» , όπου οι φίλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν ίσως την καλύτερη ατμόσφαιρα μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, Ουαλία και Ηνωμένες Πολιτείες μας προσέφεραν ένα «σκληρό» ματς με πολλές συγκινήσεις και ήρθαν ισόπαλες με 1-1.

Στο πρώτο ημίχρονο η νεανική Team USA ήταν κυρίαρχη, αλλά στο δεύτερο μέρος «μίλησε» η μαχητικότητα των Ουαλών με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος από την άσπρη βούλα.

Στο 9ο λεπτό οι ΗΠΑ έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0 με τον Σάρτζεντ να βρίσκει το εξωτερικό μέρος του δοκαριού μετά από κεφαλιά στην μικρή περιοχή των Ουαλών.

Πολλά τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν με τον ΜακΚένι να «φλερτάρει» με την κόκκινη στο 12’ και εν τέλει να «κιτρινίζεται» από τον Καταριανό διαιτητή.

Στη δεύτερη μεγάλη τους ευκαιρία οι Αμερικανοί κατάφεραν να «σπάσουν το ρόδι» με μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 36’. Ο Πούλισικ τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Τιμοθί Γουεά ο οποίος άνοιξε το σκορ με ωραίο τελείωμα.  

Πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος η Ουαλία σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Στο 63’ και στο 64’ μάλιστα απείλησε δις με κεφαλιές των Μπεν Ντέιβις και Μουρ.

Η πίεση τους απέδωσε τελικά καρπούς στο 82’ με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον «απρόσεκτο» Ζίμερμαν και να δίνει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους Ουαλούς εκδρομείς στις κερκίδες.

Πέντε λεπτά αργότερα παραλίγο να έχουμε ανατροπή καθώς σε αντεπίθεση των Ουαλών, ο Τζόνσον έφυγε στην κόντρα και έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τέρνερ που είχε κλείσει τη γωνία του.

Στο 90+9’ ο Ακόστα έκανε ένα σωτήριο φάουλ πάνω στον Μπέιλ, ο οποίος ετοιμαζόταν να… πυροβολήσει από το κέντρο του γηπέδου βλέποντας τον Τέρνερ να μην έχει γυρίσει στην εστία μετά την μεγάλη του έξοδο, όπου απομάκρυνε με κεφαλιά.

 

Οι ενδεκάδες

 

ΗΠΑ (Μπερχάλτερ): Τέρνερ, Ντεστ, Ζίμερμαν, Άνταμς, Ρόμπινσον, Μούσα, ΜακΚένι, Πούλισικ, Ρέαμ, Γουέα, Σάρτζεντ

Ουαλία (Πέιτζ): Χένεσι, Ουίλιαμς, Ντέιβις, Μεφάμ, Ρόντον, Ουίλσον, Ράμσεϊ, Μπέιλ, Ρόμπερτς, Αμπαντού, Τζέιμς


Η φωτογραφία του αγώνα

FiHbFCtX0AEqyth.jpg

Δημήτρης Γέροντας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης