Μουντιάλ 2022

Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Ο Μεντί (δεν) έβαλε το χεράκι του και οι «Οράνιε» μπήκαν με το... δεξί! (video)

Σενεγάλη - Ολλανδία 0-2: Ο Μεντί (δεν) έβαλε το χεράκι του και οι «Οράνιε» μπήκαν με το... δεξί! (video)
Σενεγάλη και Ολλανδία όδευαν μπρος ολοταχώς στο απόλυτο μηδέν όμως υπολόγιζαν χωρίς τον... Χάκπο αρχικά και τον Κλάασεν σε δεύτερη μοίρα. Φέρει μερίδιο ευθύνης ο Μεντί, ειδικά στο πρώτο γκολ. 14ο ματς που μένουν αήττητοι οι Ολλανδοί σε Μουντιάλ σε φάση ομίλων, θετική η παρουσία του Σισέ του Ολυμπιακού.

Τι κι' αν πολλοί θεωρούσαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης ότι το εν λόγω ματς θα μπορούσε να έχει... βροχή από γκολ; Η Σενεγάλη και η Ολλανδία δεν τους δικαίωναν μέχρι το 85’, παίζοντας με σκοπιμότητα και προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν. Ωστόσο λίγα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου, ο Χάκπο πρόλαβε την έξοδο του Μεντί και άνοιξε το σκορ για τους «Οράνιε». Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κλάασεν στο  φινάλε, για μια Ολλανδία που δεν ήταν καλή αλλά είχε τον Νόπερτ κάτω από τα γκολπόστ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο και μάλιστα στη σπουδαιότερη σκηνή, σε πολύ καλή βραδιά όπου χρειάστηκε.

Νωθρά και χωρίς φαντασία κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τους Ολλανδούς να μην μπορούν να φτάσουν με προυποθέσεις στα αντίπαλα καρέ και τη Σενεγάλη να κρατά με άνεση ανέπαφη την εστία της. Μάλιστα, όσο περνούσαν τα λεπτά ένιωθε όλο και πιο άνετα και στο 25' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αν το κεφάλι του Φαν Ντάικ δεν παρεμβαλόταν στο πλασέ του Σαρ. Λίγο νωρίτερα (21') και οι «Οράνιε» είχαν μία επικίνδυνη αντεπίθεση αλλά ο Ντε Γιονγκ άργησε να εκτελέσει, όπως και στο 37'. Κάπως έτσι και χωρίς άλλη επικίδυνη στιγμή πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.
Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτες του Αλιού Σισέ ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και σε ένα ματς που ήταν «κομμένο και ραμμένο» για το απόλυτο μηδέν, αν κάποιοι δικαιούνταν το κάτι παραπάνω, ήταν εκείνοι. Και θα το είχαν καταφέρει είτε στο 65' είτε στο 75' αν ο γκολκίπερ της Χέρενφεν, δεν έλεγε «όχι» στον Ντιά και τον Γκέιγ αντίστοιχα. Και ότι δεν κατάφεραν εκείνοι, το πέτυχαν οι Ολλανδοί στα τελευταία λεπτά. Η αρμάδα του Φαν Χάαλ δικαιώθηκε από το κεφάλι του Χάκπο στο 85', μετά από φανταστική μπαλιά του Ντε Γιονγκ, ο οποίος πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Μεντί και με το πίσω μέρος του κεφαλιού του, έδωσε το προβάδισμα στους «Οράνιε». Το γκολ αυτό έκοψε τα... πόδια των Αφρικανών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν αντίδραση και σαν να μην έφτανε αυτό στο 90+9 δέχτηκαν και δεύτερο με τον Κλάασεν, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ της ασταθής απόκρουσης του κίπερ της Τσέλσι από το σουτ του δραστήριου Ντεπάι και από κοντά, έγραψε το τελικό 2-0.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σενεγάλη (Α. Σισέ): Ε. Μεντί, Κουλιμπαλί, Σισέ, Ντιαλό (62΄Γιάκομπς), Σαμπαλί, Ν. Μεντί, Κουγιατέ (73' Γκουεγιέ), Γκέιγ, Ντιατά (73' Τζάκσον), Σααρ, Ντιά (69' Ντιένγκ)
 
Ολλανδία (Φαν Χααλ): Νόπερτ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φ. Ντε γιονγκ, Μπεργκίς (79' Κοουπμάινερς), Χάκπο (94' Ντε Ρουν), Γιάνσεν (62΄Ντεπάι), Μπεργκβάιν (79' Κλάασεν)

Η φωτογραφία του αγώνα:
FiGybV8WQAcr_XU.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης