Μουντιάλ 2022

Αγγλία – Ιράν 6-2: Τα λαμπρά πιτσιρίκια των «τριών λιονταριών» έδειξαν το… δρόμο για την πρώτη νίκη! (video)

Αγγλία – Ιράν 6-2: Τα λαμπρά πιτσιρίκια των «τριών λιονταριών» έδειξαν το… δρόμο για την πρώτη νίκη! (video)

Με πρωταγωνιστές τους νεαρούς αλλά θαυματουργούς, Τζουντ Μπέλιχαμ και Μπουκάγιο Σάκα, η Αγγλία επικράτησε με 6-2 του Ιράν και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η αρχή είναι η ήμισυ του παντός και η Αγγλία άκουσε και ακολούθησε με τον καλύτερο τρόπο την εν λόγω φράση, νικώντας με 6-2 το Ιράν στην 1η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Μουντιάλ, στέλνοντας το… μηνύμα ότι αποτελεί βασική διεκδικήτρια του τροπαίου. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Μπουκάγιο Σάκα που πέτυχαν τα τρία από τα συνολικά έξι τέρματα και έδειξαν ότι αποτελούν το παρών και το μέλλον των «τριών λιονταριών».

Η αναμέτρηση ξεκίνησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με την Αγγλία να έχει την κατοχή και να ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς στον αγωνιστικό χώρο. Στο 9' είχαμε τον τραυματισμό του Μπεϊρανβάντ μετά από σύγκρουση του με τον Χοσεϊνί με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο και την αναμέτρηση να χάσει το ρυθμό της.

Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 35’ με τον Τζούντ Μπέλιγχαμ να σκοράρει με εξαιρετική κεφαλιά στο ντεμπούτο του σε τελική φάση Μουντιάλ και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «τριών λιονταριών» που σκοράρει σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν αγωνίζεται στην Premier League.

Στο 43’ τα «τρία λιοντάρια» διευρύναν το προβάδισμα τους με τον Μπουκαγιό Σάκα να εκμεταλλεύεται την ασίστ με το κεφάλι από τον Χάρι Μαγκουάιρ, πετυχαίνοντας και αυτός μαζί με τον άσο της Ντόρτμουντ, γκολ στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δύο λεπτά αργότερα, η Αγγλία χτύπησε και… πάλι με τον Στέρλινγκ να σκοράρει μετά από τελική πάσα του Χάρι Κέιν για το 3-0 δευτερόλεπτα πριν στείλει ο διαιτητής της δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε, με τους θεωρητικά γηπεδούχους να έχουν την απόλυτη κυριαρχία και να βρίσκονται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δηλαδή στην περιοχή του Ιράν. Μάλιστα, στο 62’ ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα πέτυχε και δεύτερο γκολ στο παιχνίδι με ωραία ενέργεια.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Μεχντί Ταρεμί μείωσε για το Ιράν σε 4-1 χωρίς ωστόσο, να αλλάζει κάτι σημαντικό στην έκβαση του παιχνιδιού. Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα του με τον Μάρκους Ράσφορντ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, ένα λεπτό μετά την είσοδο του.

Στο 89’ ο Τζακ Γκρίλις που ήταν αρκετά δραστήριος στο διάστημα που αγωνίστηκε, έβαλε το όνομα τους στη λίστα των σκόρερ ενώ το τελικό 6-2 πέτυχε ο Μεχντί Ταρεμί με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71' Φόντεν), Μαγκουάιρ (70' Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (70' Γκρίλις), Σακά (70' Ράσφορντ), Κέιν (75' Γουίλσον).

Ιράν (Κεϊροζ): Μπεϊρανβάντ (20' Χουσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι, Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46' Κανανί), Τζαχανμπάς (46' Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46' Εζατολάχι), Νουρολαχί (78' Αζμούν), Ταρεμί.

Η φωτογραφία του αγώνα

Το υπέροχο γκολ με κεφαλιά του Τζούντ Μπέλιγχαμ, που έδωσε το προβάδισμα στην Αγγλία στο 35’ της αναμέτρησης με το Ιράν. Ο παίκτης της Ντόρτμουντ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «τριών λιονταριών» που σκοράρει σε πρεμιέρα Μουντιάλ και δεν αγωνίζεται στην Premier League.
jude-bellingham-england-scores-teams-777192468.jpg

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης