Μουντιάλ 2022

Εκτός Αγγλίας, αλλά πρώτο γκολ σε πρεμιέρα Μουντιάλ; Μόνο ο Μπέλιγχαμ!

Εκτός Αγγλίας, αλλά πρώτο γκολ σε πρεμιέρα Μουντιάλ; Μόνο ο Μπέλιγχαμ!

«Έγραψε» ιστορία ο Τζουντ Μπέλιγχαμ! Όχι μόνο επειδή έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πολύ δε περισσότερο, γιατί πέτυχε το πρώτο γκολ της πρεμιέρας! Και κανένας, ποτέ, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει για τα «τρία Λιοντάρια» στην πρώτη αγωνιστική, ενώ δεν έπαιζε στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Όχι μόνο επειδή έγινε ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας που σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πολύ δε περισσότερο, γιατί πέτυχε το πρώτο γκολ της πρεμιέρας! Και κανένας, ποτέ, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει για τα «τρία Λιοντάρια» στην πρώτη αγωνιστική, ενώ δεν έπαιζε στο αγγλικό πρωτάθλημα!

Τι και αν το ματς της Εθνικής Αγγλίας με το Ιράν βρισκόταν στο απόλυτο «μηδέν» μέχρι και τη συμπλήρωση μισής ώρας; Ένα ξέσπασμα ενός… τετάρτου ήταν αρκετό, και τα «τρία Λιοντάρια» κατάφεραν να οδηγηθούν στο ημίχρονο με το 3-0 υπέρ τους, με χαρακτηριστική ευκολία!

Σκόραρε στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, έκανε το ίδιο ο Μπουκάγιο Σάκα, και έφτασε τα 20 γκολ με την φανέλα της χώρας του ο Ραχίμ Στέρλινγκ, στην 3η του συνεχόμενη συμμετοχή σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν είναι μόνο πως ο Μπέλιγχαμ έγινε ο 2ος νεότερος σκόρερ της Αγγλίας σε Μουντιάλ, πίσω μόνο από τον Μάικλ Όουεν, αλλά το γεγονός πως ποτέ, κανένας παίκτης των «τριών Λιονταριών» δεν έχει πετύχει το πρώτο γκολ σε πρεμιέρα, ενώ δεν αγωνίζεται στο «Νησί»!

Έγινε λοιπόν ο πρώτος παίκτης της ιστορίας τους που ανοίγει λογαριασμό σε Μουντιάλ, ενώ παίζει σε άλλο πρωτάθλημα. Μία ματιά άλλωστε στους υπολοίπους το επιβεβαιώνει, με την Τότεναμ, τη Λίβερπουλ και τη Νιούκαστλ, να είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν δει δύο διαφορετικούς παίκτες τους, να σκοράρουν σε πρεμιέρα Μουντιάλ για την Αγγλία!

Δείτε αναλυτικά τους παίκτες που σημείωσαν το πρώτο γκολ της Αγγλίας σε Μουντιάλ, σε συνδυασμό με τον σύλλογο που αγωνίζονταν:

Μουντιάλ 1950: Αγγλία – Χιλή 2-0 (Σταν Μόρτενσεν, Μπλάκπουλ)

Μουντιάλ 1954: Αγγλία – Βέλγιο 4-4 (Ιβόρ Μπράντις, Νιούκαστλ)

Μουντιάλ 1958: Σοβιετική Ένωση – Αγγλία 2-2 (Ντέρεκ Κέβαν, Γουέστ Μπρομ)

Μουντιάλ 1962: Ουγγαρία – Αγγλία 2-1 (Ρον Φλάουερς, Γουλβς)

Μουντιάλ 1966: Αγγλία – Ουρουγουάη 0-0

Μουντιάλ 1970: Αγγλία – Ρουμανία 1-0 (Σερ Γκέοφ Χαρστ, Γουέστ Χαμ)

Μουντιάλ 1982: Αγγλία – Γαλλία 3-1 (Μπράιαν Ρόμπσον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μουντιάλ 1986: Πορτογαλία – Αγγλία 1-0

Μουντιάλ 1990: Αγγλία – Ιρλανδία 1-1 (Γκάρι Λίνεκερ, Τότεναμ)

Μουντιάλ 1998: Αγγλία – Τυνησία 2-0 (Άλαν Σίρερ, Νιούκαστλ)

Μουντιάλ 2002: Αγγλία – Σουηδία 1-1 (Σολ Κάμπελ, Άρσεναλ)

Μουντιάλ 2006: Αγγλία – Παραγουάη 1-0 (αυτογκόλ του Κάρλος Καμαρά)

Μουντιάλ 2010: Αγγλία – Αμερική 1-1 (Στίβεν Τζέραρντ, Λίβερπουλ)

Μουντιάλ 2014: Αγγλία – Ιταλία 1-2 (Ντάνιελ Στάριτζ, Λίβερπουλ)

Μουντιάλ 2018: Τυνησία – Αγγλία 1-2 (Χάρι Κέιν, Τότεναμ)



Δημήτρης Μανάκος


Πηγή: england365.gr


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης