Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Φαν Ντάικ και Κέιν έχουν σκοπό να φορέσουν το περιβραχιόνιο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα παρά την απαγόρευση

Μουντιάλ 2022: Φαν Ντάικ και Κέιν έχουν σκοπό να φορέσουν το περιβραχιόνιο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα παρά την απαγόρευση
Τόσο ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ όσο και ο Χάρι Κέιν φέρεται είναι αποφασισμένοι να φορέσουν το περιβραχιόνιο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παρά την σχετική απαγόρευση από την FIFA.

Έτοιμοι να αψηφήσουν την FIFA και να φορέσουν κανονικά το πολύχρωμο περιβραχιόνιο υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ως μέρος της καμπάνιας «One Love», είναι τόσο ο αρχηγός της εθνικής Ολλανδίας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ όσο και ο έτερος της εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν.

Την Κυριακή (20/11) η FIFA με ανακοίνωσή της απαγόρευσε ρητά στους αρχηγούς των ομάδων να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Η ομοσπονδία είναι δεκτική στο να φορεθούν περιβραχιόνια με κοινωνικά μηνύματα ωστόσο το συγκεκριμένο πολύχρωμο υπέρ της συγκεκριμένης κοινότητας δεν είναι στις επιλογές της.

Φυσικά όπως ήταν λογικό η ανακοίνωση αυτή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις ομοσπονδίες, οι οποίες συζητούν πως θα πράξουν στο εν λόγω ζήτημα. Ο Φαν Ντάικ και ο Χάρι Κέιν πάντως έχουν δηλώσει ότι είναι αποφασισμένοι να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο και μένει να δούμε αν θα τους ακολουθήσουν και άλλοι αρχηγοί των εθνικών ομάδων αλλά και το πως θα απαντήσει η FIFA σε αυτό.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης