Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: «Παρθενικό» γκολ από την… άσπρη βούλα για πρώτη φορά στα χρονικά! (video)

Μουντιάλ 2022: «Παρθενικό» γκολ από την… άσπρη βούλα για πρώτη φορά στα χρονικά! (video)

Η μοίρα ή καλύτερα το VAR ήθελε το πρώτο γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου εν έτει 2022 να σημειωθεί από τα έντεκα βήματα και όσο κι’ αν αυτό φαίνεται παράδοξο, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην 22η έκδοσή του.

Αν ξεκινά με πρωτοφανή γεγονότα το Μουντιάλ του Κατάρ, τότε έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να περιμένουμε. Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκαν οι παίκτες του Εκουαδόρ στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα είχαν προηγηθεί ήδη από το 3’ αν το πόδι και το παπούτσι του Τόρες δεν εξείχαν για λίγα εκατοστά. Αυτό είναι το VAR όμως και αποφάνθηκε. Βέβαια το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να καθυστερήσει την κατοχύρωση του πρώτου γκολ του τουρνουά. Και αυτό συνέβη 13 λεπτά αργότερα.

Ο ίδιος πρωταγωνιστής, ο Ένερ Βαλένσια έκανε την επέλαση του προς την αντίπαλη εστία και στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Αλσίμπ, τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ανατράπηκε. Προς στιγμήν ο Ορσάτο άφησε το πλεονέκτημα μήπως και ο Ιμπάρα, ο οποίος ερχόταν σαν… τρέιλερ, κατάφερνε να στείλει εκείνος τη μπάλα στα δίχτυα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι’ έτσι ο Ιταλός ρέφερι γύρισε τη φάση πίσω και καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών».

Ο σέντερ φορ της Φενέρ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το εναρκτήριο γκολ του Μουντιάλ του 2022, παίρνοντας πίσω ότι του στέρησε το VAR λίγα λεπτά νωρίτερα. Ένα γκολ για το οποίο θα μπει στα… βιβλία της διοργάνωσης αφού πέρα από το πρώτο της διοργάνωσης είναι και η πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που το «παρθενικό» γκολ, σημειώνεται με πέναλτι. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο λοιπόν.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης