Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Αστέρια που αναμένεται να «λάμψουν» ακόμη περισσότερο!

Μουντιάλ 2022: Αστέρια που αναμένεται να «λάμψουν» ακόμη περισσότερο!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έρχεται σύντομα στους δεκτές μας και το BN Sports σας παρουσιάζει 5 περιπτώσεις νεαρών παικτών που αξίζουν την προσοχή σας.

Πάντα σε ένα Μουντιάλ τα βλέμματα είναι στραμμένα στα μεγάλα αστέρια. Μέσι, Κριστιάνο, Νεϊμάρ και Εμπαπέ θα έχουν την τιμητική τους. Φυσικά υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν δείξει.. έργο όπως οι Πέδρι, Μουσιάλα, Βινίσιους τους οποίους επίσης παρακολουθούμε «στενά».

Σήμερα όμως θα δείτε πέντε περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών χωρίς τη δημοφιλία των παραπάνω αλλά με ταλέντο που αξίζει να παρακολουθήσετε…

Τακεφούσα Κούμπο, μεσοεπιθετικός, Ιαπωνία

Στη χώρα του έχει βαφτιστεί ως ο «Ιάπωνας Μέσι». Βαριά κουβέντα. Ο Τακεφούσα Κούμπο, ένα από τα αστέρια της La Liga πέρασε αρκετά χρόνια στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, πριν η Ρεάλ Μαδρίτης τον υπογράψει το 2019.

Τα πράγματα βέβαια δεν κύλησαν όπως θα ήθελε καθώς δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της «βασίλισσας» ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ. Δινόταν δανεικός μεχρι φέτος, όταν και τον αγόρασε η Σοσιεδάδ.

Μέχρι και τη διακοπή του Μουντιάλ σκόραρε 2 φορές και έδωσε ισάριθμες ασίστ σε 12 ματς. Μπορεί ακόμη να μην έχει δείξει στο 100% ποιος είναι, όμως έχει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία· το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κόντι Χάκπο, επιθετικός, Ολλανδία

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Κόντι Χάκπο. Ο νεαρός άσος της Αϊντχόφεν πραγματοποιεί μια μαγική σεζόν φέτος και ήδη το όνομά του έχει συνδεθεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γνωστός για την ταχύτητά του, αλλά και την ικανότητα στα «ένας με έναν», αγωνίζεται -και- στα «φτερά» της επίθεσης. Αν και ψηλός (1,89) έχει τρομερή ικανότητα με τη μπάλα και αυτό φαίνεται -και- από τους αριθμούς του. Εννέα γκολ και 13 ασίστ σε 14 ματς του ολλανδικού πρωταθλήματος!

Ο Χακπό έχει την μεγάλη ευκαιρία σε αυτό το τουρνουά να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο και έτσι να «κερδίσει» μεταγραφή σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ.

Λούκα Σούτσιτς, κεντρικός μέσος, Κροατία

Ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, τη δημιουργία αλλά και την εκτέλεση ενίοτε. Ο Λούκα Σούτσιτς, ο 20χρονος «μάγος» της Σαλτσμπουργκ με τις εμφανίσεις του δείχνει πως αξίζει να πάρει ευκαιρίες στο Μουντιάλ.

Πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 8 γκολ και 4 ασίστ σε σύνολο 1824 λεπτών συμμετοχής, δηλαδή συνεισφορά σε γκολ κάθε 152’. Πάει στο Κατάρ με 4 ασίστ στο πρώτο «μισό» της τρέχουσας σεζόν.

Πολύ περισσότερο όμως πάει στο Κατάρ με την προσδοκία να δείξει τι αξίζει. Να δείξει πως ίσως μπορεί εκείνος να διαδεχθεί τον τεράστιο Λούκα Μόντριτς!

Πάπε Ματάρ Σαρ, μέσος, Σενεγάλη

Η Σενεγάλη μπορεί να μην έχει τους -πολλούς- αστέρες, έχει ωστόσο ένα ρόστερ γεμάτο ποιότητα. Και ο Πάπε Ματάρ Σαρ έχει μπόλικη από δαύτη.

Πριν καν γίνει 19 ετών οι σκάουτερ της Τότεναμ έκαναν τα πάντα για να αποσπάσουν την υπογραφή του από τη γαλλική Μετς. Έμεινε εκεί δανεικός και από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε.

Ο Σαρ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο ως κεντρικός όσο και ως αμυντικός χαφ. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας και μπορεί να βοηθήσει στο build up μιας ομάδας. Και ανασταλτικά όμως είναι χρήσιμος, οπότε αναμένεται να δώσει αρκετές βοήθειες στο σύνολο του Αλιού Σισέ.

Γκάρανγκ Κουόλ, επιθετικός, Αυστραλία

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Ιούνιο. Όμως οι δυνατότητες και η εξέλιξή του είναι τέτοιες που έγινε ο νεότερος παίκτης που κλήθηκε από την εθνική Αυστραλίας σε Μουντιάλ!

Ο Γκάρανγκ Κουόλ, που από την 1η Ιανουαρίου θα ανήκει και επίσημα στη Νιουκάστλ, είναι ένας απίστευτα δυνατός ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και σε αυτό βοηθάει πολύ η ταχύτητά του. Έχει το «εύκολο γκολ» στο ρεπερτόριο του.

Ο Κουόλ φέτος πρόλαβε σε 4 συμμετοχές να σκοράρει 2 φορές και να μοιράσει άλλες τόσες ασίστ με τη φανέλα της Central Coast Mariners, πριν οι ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ πληρώσουν περισσότερες από 300.000 λίρες για να τον πάρουν στο Νησί!

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης