Μουντιάλ 2022

Χάνει το Μουντιάλ ο Καρίμ Μπενζεμά - Διοργάνωση χωρίς τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας 44 χρόνια μετά!

Χάνει το Μουντιάλ ο Καρίμ Μπενζεμά - Διοργάνωση χωρίς τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας 44 χρόνια μετά!

Ο τραυματισμός του Καρίμ Μπενζεμά του στερεί οριστικά τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ και για πρώτη φορά μετά το 1978 ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν θα αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτι λιγότερο από 24 ώρες πριν την σέντρα του Μουντιάλ στο Κατάρ, η Γαλλία δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα, καθώς ο Καρίμ Μπενζεμά τέθηκε οριστικά νοκ-άουτ από τη διοργάνωση.

Ο Γάλλος σταρ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Σαββάτου (19/11) στον τετρακέφαλο και όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομοσπονδία το ίδιο βράδυ, ο Μπενζεμά δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τις προσπάθειες των «μπλε» για τη διατήρηση των «σκήπτρων».

Πρόκειται για τον τρίτο Γάλλο ποδοσφαιριστή που χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για Κατάρ, μετά τους Κιμπεμπέ και Ενκουκού.

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε βραβευτεί ως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για τη σεζόν 2021-22, κατακτώντας την Χρυσή Μπάλα, όμως για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, ο κάτοχος αυτής της διάκρισης θα απουσιάσει από το Μουντιάλ.

Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν το 1978 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής. Κάτοχος της Χρυσής Μπάλας εκείνη τη σεζόν ήταν ο Άλαν Σίμονσεν της Γκλάντμπαχ, ο οποίος όμως δεν έδωσε το «παρών» στη διοργάνωση που η «αλμπισελέστε» κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της.

Ο λόγος ωστόσο δεν ήταν κάποιος τραυματισμός, όπως στην περίπτωση του Μπενζεμά, αλλά το γεγονός ότι η Δανία δεν πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έκτοτε, μηδενός εξαιρουμένου, κανείς κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν είχε απουσιάσει από Μουντιάλ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης