Μουντιάλ 2022

Μπεγιερίν για την μη κλήση του στο Μουντιάλ: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω το βάρος 6.500 θανάτων»

Μπεγιερίν για την μη κλήση του στο Μουντιάλ: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω το βάρος 6.500 θανάτων»
Εν μέρη ανακουφισμένος εμφανίστηκε ο Έκτορ Μπεγιερίν γα το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο Μουντιάλ και ως εκ τούτου δεν θα αγωνιστεί στα γήπεδα του Κατάρ
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού δεξιού μπακ σχετικά με την μη κλήση του στο Μουντιάλ 2022 και τους ενδοιασμούς του γύρω από τη διοργάνωση: 

«Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Μου προκάλεσε έκπληξη που δεν κλήθηκα στην εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ένα μέρος μου είναι χαρούμενο που δεν θα βρεθώ στο Κατάρ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αντέξω το βάρος των 6.500 θανάτων των ανθρώπων που συμμετείχαν στις προετοιμασίες της διοργάνωσης. Άνθρωποι από το Πακιστάν ή το Μπαγκλαντές, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας».

«Τελικά, το ποδόσφαιρο αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας μας. Απληστία, εγωισμός και συνεχή διεύρυνση όλων εκείνων που μας χωρίζουν και μας οδηγούν σε διαφωνίες και ανισότητες. Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια είναι να αναζητήσουμε την ανθρωπιά και την ενσυναίσθηση. Σε μια κοινωνία τόσο διχασμένη, ας αρχίσουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον σαν αυτό που είμαστε. Άνθρωποι».

«Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνικές ομάδες που καταπιέζονται, πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους. Είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσεις μπροστά, να γνωρίσεις και να σέβεσαι τους άλλους. Εμείς που βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κοινής γνώμης είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να βοηθούμε και να στηρίζουμε»


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης